Timo Sysiö lehdistövirkamieheksi Pekingiin

Ulkoministeriö on nimittänyt Timo Sysiön määräaikaiseksi lehdistövirkamieheksi Suomen Pekingin-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa 1.8.2021.

Timo Sysiö. Kuva: Kae Yan

Sysiö siirtyy Pekingiin Suomen Ankaran-edustustosta, missä hän työskentelee viestinnästä, maakuvatyöstä ja Team Finland –koordinaatiosta vastaavana virkamiehenä. Sysiöllä on yli kymmenen vuoden opiskelu- ja työkokemus Itä- ja Kaakkois-Aasiasta. Hän on muun muassa toiminut tapahtumakoordinaattorina Singaporessa vuoden 2017 Suomi 100 –hankkeessa sekä maahantulovirkailijana Pekingin-suurlähetystössä. Sysiö on valmistunut filosofian maisteriksi The University of Hong Kong –yliopistosta.

”Odotan innolla, että pääsen käyttämään ammatillista osaamistani minulle läheisellä maantieteellisellä alueella. Tavoitteenani on osana Kiinan vahvaa Team Finland –verkostoa lisätä näkyvyyttämme etenkin osa-alueilla, joilla on vaikutusta myös Suomen talouteen ja yhteiskuntaan”, Sysiö sanoo.

Lehdistövirkamies vastaa viestinnästä ja maakuvatyöstä suurlähetystössä. Lehdistövirkamies osallistuu Team Finland –verkoston toimintaan ja toimii tiiviissä yhteistyössä myös Suomen Hongkongin ja Shanghain-pääkonsulaattien kanssa.

Lisätietoja: viestintäosaston apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. 0295 351 351 sekä Timo Sysiö, puh. +90 533 7437738.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi