Tietokirjallisuus murtaa (EU)-myytit – ulkoministeriö Helsingin Kirjamessuilla

Ulkoministeriö osallistuu Helsingin kirjamessuille 24.–27. lokakuuta monipuolisella kattauksella faktapohjaista ohjelmaa. Messuilla vierailevat pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist ja ulkoministeri Pekka Haavisto. Messuilla julkaistaan myös ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen uusi EU-perusteos.

Käsi, joka pitelee EU-perusteos-kirjaa.

Yhdessä Eurooppalaisen Suomen kanssa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa keskustellaan tietokirjojen roolista feikkiuutisten ja mielipiteenmuokkauksen aikakautena sekä murretaan myyttejä EU:sta. Paikalla on keskustelijoina ministeri Thomas Blomqvist, toimittaja ja EU-perusteoksen kirjoittaja Heli Satuli, vuoden 2019 nuori eurooppalainen Atte Ahokas sekä politiikan konkari Liisa Jaakonsaari. Keskustelun juontaa toimittaja Pekka Mykkänen. Keskustelutilaisuus järjestetään Hakaniemi-lavalla 24.10. kello 13.30–14:00.

Eurooppatiedotuksen messuosastolla 6e1 on myös tarjolla monenlaista ohjelmaa. Ministeri Pekka Haavisto vierailee osastolla sunnuntaina 27.10. klo 15.00–15.30, minkä lisäksi Eurooppanuoret tarjoavat messukävijöille mahdollisuuden testata EU-tietämyksensä ”27 totuutta EU:sta” -pelissä. Lisäksi osastolla on tarjolla Eurooppatiedotuksen ja Eurooppanuorten julkaisuja.

Messuilla julkaistaan myös uusi EU-perusteos, joka tarjoaa tiiviin mutta kattavan faktapohjaisen katsauksen Euroopan unioniin ja sen tulevaisuuteen. Julkaisua on saatavilla Helsingin kirjamessujen aikana Eurooppatiedotuksen osastolta 6e1. Messujen jälkeen teoksen voi tilata muiden Eurooppatiedotuksen julkaisujen tapaan osoitteesta https://julkaisut.um.fi/(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Lisätietoja:

Petteri Heliste, Eurooppa- ja lähialueviestinnän yksikkö, puh.  +358 29 535 0284

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi