This is FINLAND Magazine 2023–2024: Hyvän elämän lähteillä

Suomen vahvuuksia ja osaamista esittelevä This is FINLAND Magazine 2023–2024 on ilmestynyt englanniksi. Tämä vuoden julkaisu nostaa esiin hyvän suomalaisen arjen rakennuspalikoita: luontoa, työelämää, kulttuuria, uusiutuvaa energiaa ja innovaatioita.

”Lehti pyrkii avaamaan kansainväliselle yleisölle monipuolisesti sitä, mitä tämän päivän Suomi todella on. Meillä on kattavia digipalveluita ja hienoja ruokainnovaatioita, mutta myös huippuelokuvia ja upeita kulttuuritapahtumia. Iloitsen, että kansainvälistä mainetta Tytöt tytöt tytöt -elokuvallaan saanut elokuvaohjaaja Alli Haapasalo pääsi kertomaan meille omasta työstään”, sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Laura Kamras.

”Suomen luonto ja ilmastokysymykset ovat lehdessä vahvasti mukana. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi kertoo suomalaisesta metsästä, joka antaa energiaa ja palauttaa. Toisaalta tuomme esille, kuinka Suomi pyrkii esimerkillään osoittamaan, että kunnianhimoisetkin ilmastotavoitteet on tehty saavutettaviksi”, Kamras kertoo. 

Kansainväliselle lukijakunnalle suunnattu julkaisu on osa monikanavaista This is FINLAND –maakuvaperhettä. Maistiaisen suomalaisesta työelämästä tarjoaa Lappeenrannan LUT-yliopiston työelämäprofessori, Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman, joka kertoo arvostavansa suomalaista sisua ja rehellisyyttä. Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen puolestaan herättelee pohtimaan tulevaisuuden työtä ja sen rakenteita. ”Yhdet pitävät freelancerin työstä ja toiset vakaasta työsuhteesta. Monimuotoisuus on tässäkin avainasemassa”, hän toteaa haastattelussa.

Lehti myös kertoo Suomen tavoittelevan hiilineutraaliutta 2035 mennessä, mikä edellyttää paitsi energiatehokkuuden lisäämistä, myös yritysten panosta ja kansainvälistä yhteistyötä. Perhearkea helpottavien digipalveluiden äärellä tutustutaan puolestaan suomalaisiin metaverse-toimijoihin. "Metaverse on vasta tiensä alussa, mutta on selvää, että yritykset näkevät potentiaalin", ZOAN-yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Miikka Rosendahl sanoo. 

Digitalisaation nurjat puolet, kuten kyberuhkat ja disinformaatio ovat nekin esillä. Kolumnisti Julia Alajärvi Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista muistuttaa lukijoita medialukutaidosta, joka on myös osa suomalaista opetussuunnitelmaa. ”Kun ihmisillä on hyvät medialukutaidot, on vaikeampaa vaikuttaa heihin disinformaatiolla tai saada heidät toimimaan vastoin omia etujaan.”

This is FINLAND Magazinea julkaisevat yhteistyössä ulkoministeriö, Business Finland ja Sitra. Lehteä jaetaan globaalisti toimitusneuvoston jakelukanavia hyödyntäen, ml. Suomen edustustoissa. Alkuvuoden 2023 aikana lehti on saatavana myös saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, kiinaksi ja venäjäksi. Lehden tuotannosta vastaa Otavamedia BtoB.

Lue This is FINLAND Magazine 2023–2024: 

 


 

Lisätietoja:

  • Laura Kamras, maakuvayksikön päällikkö, ulkoministeriö, puh. +358 295 351 558
  • Mika Hammarén, tiedottaja, ulkoministeriö; päätoimittaja, This is FINLAND Magazine, puh. +358 295 351 316
  • Salla Salovaara, Head of International PR & Media, Business Finland, puh. +358 40 526 0100
  • Julia Helminen, päätoimittaja, Good News from Finland, Business Finland, puh. +358 40 375 8641
  • Tuula Sjöstedt, asiantuntija, viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra, puh. +358 294 618 429