This is FINLAND Magazine 2022–2023: Kohti kestävämpää ja inhimillisempää tulevaisuutta

Suomen vahvuuksia ja osaamista esittelevä This is FINLAND Magazine 2022–2023 on ilmestynyt englanniksi. Tämän vuoden julkaisussa katse on tiiviisti kohti tulevaisuutta. Pääteemat puhututtavat Suomessa ja maailmalla: digitalisaatio, ilmastonmuutoksen hillintä, onnellisuus, hyvä arki ja työelämän muutokset sekä luottamus.

Jalkapalloilijat Linda Sällström ja Tim Sparv
Jalkapalloilijat Linda Sällström ja Tim Sparv

”Lehden tavoitteena on tarjota näkymiä suomalaiseen yhteiskuntaan, tapaamme tehdä asioita ja avata keskustelua Suomelle tärkeistä teemoista muun maailman kanssa. Olemme pyrkineet nostamaan esille asioita, jotka tässä ajassa kiinnostavat ja erityisesti teemoja, joissa Suomella on annettavaa”, sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Laura Kamras.

”Hienoa, että myös maailmalla tunnetut suomalaiset kuten jalkapallon maajoukkueikonit Linda Sällström ja Tim Sparv haluavat kertoa oman tarinansa meille.”

Tulevaisuuden työelämässä ihmissuhdetaidot nousevat keskiöön

Kansainvälistä huomiota saanut futuristi, innovaattori ja kirjailija Perttu Pölönen kertoo millaisia muutoksia  tulevaisuuden työelämässä on odotettavissa digitalisaation edetessä.

”Teknologisen kehityksen vastapainoksi tarvitaan entistä enemmän inhimillisyyttä ja ihmissuhdetaitoja”, Pölönen uskoo.

Myös lehden pääkirjoituksessa kognitiivisen neurotieteen tutkija Katri Saarikivi painottaa empaattisuutta ja tunneälyä.

Kolumnisti, onnellisuustutkija Jennifer de Paola puhuu myös pehmeämpien arvojen puolesta. Hänen tutkimuksiensa mukaan suomalaiset osaavat nauttia arjen pienistä asioista. Tämä yhdistettynä toimivaan yhteiskuntaan ja korkeaan luottamukseen ovat pitäneet Suomen jo neljättä vuotta peräkkäin kärkimaana YK:n onnellisuusraportissa.

Muutoksia nähdään jo ihmisten elintavoissa ja suhtautumisessa arkeen. Hyvän arjen, vapaa-ajan ja hyvinvoinnin merkitys on kasvanut erityisesti Covid19-pandemian myötä. Vaikka pandemian aikana erityisesti aikuisten harrastustoimintaan on tullut taukoja, on Suomessa edelleen hienot mahdollisuudet itsensä kehittämiseen vauvasta vaariin, ja tästäkin kerromme lehdessä.

Suomalaiset yritykset kestävien innovaatioiden eturintamassa

Lehti esittelee kansainväliselle lukijakunnalle myös suomalaisia ilmastoratkaisuja, erityisesti kansainvälisestikin uraa uurtavia teollisuuden vähähiilisyyden tiekarttoja. Yrityksillä on tärkeä rooli Suomen kunnianhimoisessa tavoitteessa saavuttaa ilmastoneutraalisuus vuoteen 2035 mennessä. Tiekartat ohjaavat tavoitteiden asettamista ja vaadittavia toimenpiteitä.

”Suomalaiset yritykset ovat globaaleja johtajia kestävissä innovaatioissa”, sanoo Teknologiateollisuuden kestävän kasvun johtaja Helena Soimakallio.

”Markkina kestäville ratkaisuille on olemassa, samoin asiakkaat ja rahoitus – ja suomalaisilla yrityksillä on runsaasti tarjottavaa.”

Suomen vahvuusalueiksi Soimakallio nimeää muun muassa digitalisaation ja energiatehokkuuden.

”Myös Suomessa kehitetty konsepti hiilikädenjäljestä herättää runsaasti kansainvälistä kiinnostusta.”  

Lue This is FINLAND Magazine 2022–2023

Kansainväliselle lukijakunnalle suunnattu julkaisu on osa This is FINLAND -maakuvaperhettä, joka tarjoaa johdonmukaisesti ja monikanavaisesti inspiroivia näkökulmia suomalaiseen osaamiseen, liiketoimintaympäristöön, innovaatioihin ja elämäntapaan osana Suomen maakuvatyötä. Lehti on jaossa globaalisti toimitusneuvoston jakelukanavia hyödyntäen ja se julkaistaan alkuvuoden 2022 aikana myös saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, kiinaksi ja venäjäksi. This is FINLAND Magazinea julkaisevat ulkoministeriö, Business Finland ja Sitra. Lehden tuotannosta vastaa Otavamedia BtoB. 

 

Lisätietoja:

Laura Kamras, maakuvayksikön päällikkö, ulkoministeriö, puh. +358 295 351 558

Mika Hammarén, tiedottaja, ulkoministeriö; päätoimittaja, This is Finland Magazine, puh. +358 295 351 316

Salla Salovaara, Head of International PR & Media, Business Finland, puh. +358 40 526 0100

Julia Bushueva, päätoimittaja, Good News from Finland, Business Finland, puh. +358 40 375 8641

Sari Tuori, viestintäpäällikkö, Sitra, puh. +358 294 618 241

 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi