Thaimaan ulkoministeri Don Pramudwinai Suomeen

Thaimaan ulkoministeri Don Pramudwinai Suomeen

Thaimaan ulkoministeri Don Pramudwinai vierailee Helsingissä torstaina 23. elokuuta ja tapaa ulkoministeri Timo Soinin.

Ministerien keskustelujen asialistalla ovat Thaimaan poliittinen tilanne ja demokratia- ja ihmisoikeuskysymykset, Suomen ja Thaimaan kahdenväliset suhteet, EU:n ja Thaimaan suhteet sekä ajankohtaisia alueellisia ja monenvälisiä kysymyksiä.

Thaimaa on Suomen toiseksi merkittävin kauppakumppani Kaakkois-Aasiassa. Kaupallis-taloudellisen yhteistyön kasvupotentiaalia on mm. ICT/digitalisaation alalla, energiasektorilla, jätteiden käsittelyssä ja koulutusviennin alalla. Thaimaa on ollut jo vuosia yksi suomalaisten matkailijoiden suosikkikohteista ja maassa asuu talvikaudella jopa tuhansia suomalaisia. Suurin osa Suomeen tulevista luonnonmarjapoimijoista saapuu Thaimaasta.

Suomen ja Thaimaan väliseen vierailuvaihtoon ovat viime vuosina vaikuttaneet erityisesti Thaimaan sotilasvallankaappaukset vuosina 2006 ja 2014. EU jäädytti viralliset vierailut heinäkuussa 2014. Joulukuussa 2017 EU päätti aloittaa uudelleen poliittisen yhteydenpidon Thaimaan kanssa kaikilla tasoilla. EU:n ja Thaimaan vapaakauppasopimusneuvotteluja on tarkoitus jatkaa sen jälkeen kun Thaimaahan on valittu demokraattisilla vaaleilla hallitus.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 9234 581 ja maavastuuvirkamies Marita Meranto, Itäisen Aasian ja Oseanian yksikkö, puh. +358 400 445 035.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi