Team Finland -päivä kerää virtuaalisesti ennätysmäiset yli 1 000 osallistujaa

Korona haastaa koko Suomen hyvinvointia ja on iskenyt myös vientiyrityksiin. Se on romuttanut suunnitelmia tai pakottanut muuttamaan niitä. Miten yritykset ovat sopeutuneet uuteen tilanteeseen? Miten pandemia vaikuttaa vienninedistämiseen?

Yli tuhannen osallistujan Team Finland -vientipäivässä 27.8. kerrotaan, millaiset ovat tämän hetken markkinat eri puolilla maailman ja miten myös brexit haastaa vientiä. Päivän aikana vientiyritykset pääsevät verkottumaan helposti ja henkilökohtaisesti maailmalla olevaan Suomen ulkomaanverkostoon. Virtuaalisesti paikalla ovat Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt ja koko Business Finlandin ulkomaanverkosto. 

Myös medialla on mahdollisuus seurata päivää verkossa. Ministerien keskustelu kuullaan kello 9.00 ja yrityspaneeli kello 09.30.

Päivään osallistuu lähes 600 vientiyritystä ja noin 400 Team Finland -verkoston asiantuntijaa. Yritykset voivat tavata virtuaalisesti heille sopivimmat asiantuntijat, joilla on tuntemusta yhteensä yli 90 markkina-alueesta maailmalla, ja kuulla vertaisyritystensä kansainvälistymispoluista. 

Kahdeksatta kertaa järjestettävän Team Finland -päivän avaavat elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. Ministerit muistuttavat, että maailman markkinoita jaetaan nyt uudelleen. 

"Suomalaisen työn ja työllisyyden kannalta on ensiarvoisen tärkeää huolehtia siitä, että yrityksemme pärjäävät kansainvälisillä markkinoilla ja vientimme vetää. Esimerkiksi vihreään kasvuun ja kehitykseen liittyvä EU:n siirtymärahasto avaa uusia mahdollisuuksia suomalaisille teknologioille ja ratkaisuille. Energiaklusterin osalta kyse on miljardien markkinapotentiaalista."

Päivän aikana yritykset jakavat kokemuksiaan korona-ajalta ja suunnitelmia tästä eteenpäin. Pandemian aiheuttama poikkeustilanne on ollut vaikea, mutta joillakin aloilla kysyntä on saattanut myös lisääntyä, esimerkiksi etätöiden yleistyttyä.

"Missiomme on pitää digitaalinen yhteiskunta toiminnassa ja nyt koronan aikaan tämä on erittäin tärkeää. Odotamme yritysten digitalisaatioinvestointien kasvavan koronan myötä. Tämä puolestaan edellyttää lisääntyvää tarvetta kyberturvallisuuden varmistamiselle", toteaa kyberturvapalveluita tarjoavan Nixu Oyj:n toimitusjohtaja Petri Kairinen.  

Hiilihapotuslaitteita valmistavan MySodan toimitusjohtaja David Solomon sanoo, että korona on jopa avannut yritykselle markkinaa nyt, kun kuluttajat pysyvät kodeissaan ja vähentävät samalla pakattujen virvoitusjuomien ja kuplavesien osuutta ostoksistaan.

Terveyttä uhkaava pandemia on entisestään nostanut kiinnostusta myös ympäristöarvoihin. Tämän on huomannut myös ekologisia työvaatteita valmistavan TouchPointin toimitusjohtaja Outi Luukko, jonka mukaan ympäristöarvot keskustelunaiheena on nostanut kestävän kehityksen arvopohjaa uudelle tasolla myös työvaatehankinnoissa ja toisaalta elinkaaren päässä olevien poistotekstiilien vastuullisessa kierrättämisessä. 

Ylipäänsä kriisissä voi nähdä mahdollisuuden, toteaa öljyntorjuntaan erikoistuneen Lamorin toimitusjohtaja Mika Pirneskoski.

"Yrityksemme tuo apua ympäristökriiseihin. Tästä syystä yrityksemme perusajatuksena on nähdä jokaisessa kriisissä mahdollisuus." 

Medialla on mahdollisuus seurata Team Finland -päivää virtuaalisesti(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan):  Luo itsellesi ensin käyttäjäprofiili (sign up), tämän jälkeen liity tapahtumaan (join event), liittyä voi kello 08:30 alkaen.  

Ohjelma alkaa klo 8.30 ja päättyy klo 16, ministerien ja yrityspanelistien osuus kello 9 - 10. Ilmoittautumiset ja mahdolliset haastattelutoiveet ottaa vastaan ulkoministeriön Team Finland -viestintävastaava Lotta Nuotio. 

Lisätietoja:  

johtava asiantuntija Juha Markkanen, p. 050 327 1314, ulkoministeriö 
Marketing Communications Manager Maija Hakkarainen, p. 050 55 77 739, Business Finland 
Mediatiedustelut: Team Finland –viestintävastaava Lotta Nuotio, p. 050 328 5430. 
 
 Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

 

Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto tukee palveluillaan yrityksiä kansainvälistymisessä, houkuttelee Suomeen investointeja ja rakentaa Suomi-kuvaa maailmalla. Tutustu Team Finland -verkostoon(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) ja sen palveluihin.