Tansanian ulkoministeri Suomeen

Tansanian ulkoministeri Augustine Mahiga vierailee Suomessa maanantaina 25. helmikuuta ja tapaa ulkoministeri Timo Soinin. Vierailun tavoitteena on edistää maittemme välisiä suhteita sekä keskustella ajankohtaisista kahdenvälisistä ja kansainvälisistä kysymyksistä.

Tansanialla ja Suomella on hyvät suhteet, jotka pohjaavat pitkäaikaiseen ja laaja-alaiseen yhteistyöhön, korkealta poliittiselta tasolta aina ruohonjuuritasolle saakka. Tansania on Suomen pitkäaikaisimpia kehitysyhteistyökumppaneita. Maittemme välinen kauppa on vielä melko vähäistä, mutta yhteistyön toivotaan laajentuvan myös kaupallisen yhteistyön suuntaan.

Vierailun aikana ulkoministeri Mahiga tapaa myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen, kansanedustajia sekä suomalaisia yrityselämän edustajia. Lisäksi hän tutustuu suomalaiseen ammattikoulutusjärjestelmään, Vuosaaren satamaan ja ilmatieteen laitoksen toimintaan.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581 ja lähetystöneuvos Vuokko Jutila, Afrikan sarven ja itäisen Afrikan yksikkö, puh. +358 400 433426

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.