Tanja Huutonen lehdistövirkamieheksi Berliiniin

Tanja Huutonen lehdistövirkamieheksi Berliiniin

Ulkoministeriö on nimittänyt Tanja Huutosen Suomen Berliinin-suurlähetystön lehdistövirkamieheksi 1.9.2018 lähtien. Kausi Berliinissä on kolmivuotinen.

Tanja Huutonen siirtyy ulkoministeriöön MTV3:lta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 1999 lähtien toimittajana, tuottajana ja juontajana uutis- ja ajankohtaistoimituksessa. Viimeiset 1,5 vuotta Huutonen toimi Huomenta Suomen vastaavana tuottajana.

Aikaisemmin Huutonen on työskennellyt eri medioissa mm. Wienissä, Berliinissä ja Oulussa. Huutonen on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineenaan germaaninen filologia.

”Lähden Berliiniin innoissani ja luottavaisin mielin. Meillä suomalaisilla on hyvä maine Saksassa. Yhteistyö maidemme välillä toimii jo nyt, mutta uskon, että vielä on paljon tehtävissä. Erityisesti digitalisaatiossa voimme toimia hyvänä esimerkkinä”, sanoo Huutonen.

Lehdistövirkamiehet vastaavat suurlähetystöjen julkisuusdiplomatiatyöstä. Yhdessä muiden Team Finland -toimijoiden kanssa he pyrkivät lisäämään Suomen näkyvyyttä ja kiinnostavuutta yhteistyökumppanina.

Lisätietoja: viestintäjohtaja Jouni Mölsä, puh. 050 430 6517 sekä Tanja Huutonen, puh. 040 834 7635, etunimi.sukunimi@gmail.com

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi