Suomi mukaan mediavapautta ajavaan maaryhmään

Ulkoministerin poliittinen valtiosihteeri Johanna Sumuvuori johtaa Suomen valtuuskuntaa Lontoossa 10.-11.7. pidettävässä kansainvälisessä mediavapautta edistävässä korkean tason konferenssissa, jonka koollekutsujana on Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt.

Konferenssissa keskustellaan mediavapauden tilasta, journalistien ja muiden mediatyöntekijöiden itsenäisen toiminnan turvaamisesta sekä tarpeesta vahvistaa oikeusnormeja ja poliittista yhteistyötä mediavapauden puolesta.

Suomi aikoo osallistua perustettavan mediavapautta edistävien maiden ryhmän toimintaan.

Johanna Sumuvuoren mukaan Suomella on tarjottavanaan tähän yhteistyöhön asiantuntemusta muun muassa julkisuusperiaatteen vahvistamisessa, disinformaation haittojen torjumisessa sekä korkeatasoisen ja laajasti tarjottavan media- ja informaatiolukutaidon kehittämisessä.

Journalistien suojelussa Suomi korostaa erityisesti naisten sekä vähemmistöihin kuuluvien mediatyöntekijöiden suojelua ja tukemista. Tutkimusten mukaan jopa kaksi-kolmannesta journalistista työtä tekevistä naisista joutuu erilaisen häirinnän tai uhkailujen kohteeksi.

Lontoossa valtiosihteeri Sumuvuori tapaa myös Euroopan ja Amerikan suhteista vastaavan ministeri Alan Duncanin sekä kehitysministeri Harriett Baldwinin.

Lisätietoja: suurlähettiläs Markku Keinänen, puh. +44 799 046 3050 (ministeritapaamiset) sekä ihmisoikeus- ja demokratiasuurlähettiläs Rauno Merisaari, puh. +358 40 838 2960 (konferenssi).

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Korjaus 12.7.2019: Sumuvuoren titteli