Suomi avaa suurlähetystöt Dakariin ja Dohaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään vahvistanut ulkoasiainhallinnosta annetun tasavallan presidentin asetuksen muutoksen. Uusia ulkomaanedustustojen sijaintipaikkoja ja edustustoissa järjestettäviä konsulipalveluita koskeva muutos tulee voimaan 10.12.2021. Tällä muutoksella perustetaan Suomen suurlähetystöt Senegalin Dakariin ja Qatarin Dohaan 10.12.2021.

Molemmat suurlähetystöt aloittavat toimintansa pienimuotoisesti ja väliaikaisissa tiloissa. Konsulipalvelut annetaan edelleen Dakarin osalta Suomen Abujan-suurlähetystössä ja Dohan osalta Suomen Abu Dhabin -suurlähetystössä siihen asti, kun uusien edustustojen tilat mahdollistavat palvelujen antamisen. Sekä Suomen Dakarin-suurlähetystössä että Suomen Dohan-suurlähetystössä annetaan kuitenkin palvelua hädänalaisessa asemassa oleville ja hoidetaan muut välitöntä toimintaa paikan päällä vaativat kiireelliset konsulipalvelut heti 10.12. alkaen.

Lisäksi asetuksen muutos koskee Suomen Teheranin-suurlähetystöä, jolla on jatkossa toimivalta antaa Iranissa laillisesti oleskeleville afganistanilaisille oleskelulupapalveluita. Aikaisemmin näitä palveluita on saanut ainoastaan Suomen New Delhin -suurlähetystöstä.

 

Lisätietoja:

Alivaltiosihteeri Pekka Puustinen, puh. +358 295 350 228
Ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. +358 295 350 466
Apulaisosastopäällikkö Claus-Jerker Lindroos, Afrikan ja Lähi-idän osasto, puh. +358 295 351 234
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.