Suomi avaa suurlähetystön Islamabadiin ja pääkonsulaatin Mumbaihin

Ulkoministeriö jatkaa edustustoverkon laajentamista ulkomailla. Tasavallan presidentti on 26. elokuuta vahvistanut muutoksen Suomen ulkomaanedustustojen sijaintipaikoista ja konsulipalveluiden järjestämisestä ulkoasiainhallinnossa annettuun asetukseen. Asetuksen muutoksen myötä Suomi avaa suurlähetystön Islamabadiin, Pakistaniin sekä pääkonsulaatin Mumbaihin, Intiaan 1. syyskuuta 2022 lukien.

Suomen Islamabadin-suurlähetystö antaa toistaiseksi vain palvelut hädänalaisessa asemassa oleville ja muut vastaavat kiireelliset palvelut (pl. hätäpassi), kunnes edustuston toimitila on valmistunut. Muut, kiireettömät konsulipalvelut annetaan siihen saakka Suomen Abu Dhabin-suurlähetystössä.   

Suomen pääkonsulaatti Mumbaissa antaa palveluja vain hädänalaisessa asemassa oleville sekä muita vastaavia konsulipalveluja. Suomen New Delhin-suurlähetystö antaa hädänalaisen palveluiden ohella myös muut konsulipalvelut Intiassa oleville.  

Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa toimi Suomen suurlähetystö aina vuoteen 2012, jolloin se jouduttiin sulkemaan osana edustustoverkon supistamista. Mumbaissa Suomella ei ole ollut omaa edustustoa aiemmin. 

Lisätietoja:  

  • Pekka Puustinen, alivaltiosihteeri, puh. 0295 350 228
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.