Suomi avaa rajoitetusti oleskelulupahakemusten vastaanottoa edustustoissa

Koronavirusepidemian takia Suomi keskeytti tavanomaisten viisumi- ja oleskelulupahakemusten vastaanoton 19.3.2020 lukien toistaiseksi. Tavanomaisten viisumihakemusten vastaanotto on edelleen keskeytetty, mutta oleskelulupatoimintaa käynnistettiin rajoitetusti edustustoissa 16.6.2020 lukien.

Edustustojen tilanne ja toimintamahdollisuudet eri puolilla maailmaa vaihtelevat huomattavasti. Tämän hetkisessä Covid-19 pandemiatilanteessa osa edustustoista pystyy 16.6.2020 alkaen palvelemaan oleskelulupa-asiakkaita jo melko laajasti, osa vain rajoitetusti ja osassa edustustoja oleskelulupahakemusten vastaanotto ja käsittely voidaan käynnistää vasta myöhemmin. Oleskelulupahakemuksen jättämistä tai tunnistautumista varten hakijan tulee tehdä ajanvaraus ja olla siitä yhteydessä edustuston asiakaspalveluun.

Etusijalle asetetaan ne asiakkaat, joilla oli asiakaspalveluaika varattuna, mutta joiden ajanvarausaika jouduttiin peruuttamaan Covid-19-pandemian seurauksena.

Poikkeusjärjestelyjen päättymisestä ilmoitetaan myöhemmin.

 

Oleskelulupien vastaanottamiseen liittyvät tiedustelut:

Oleskelulupien vastaanottamisen  käsittelyyn liittyvät tiedustelut pyydämme toimittamaan ensisijaisesti sähköpostitse osoitteella visas.mfa@formin.fi.

Puhelintiedustelut Valtioneuvoston keskuksen kautta puh: 0295 16001

 

Päivitetty 23.6: muutettu tiedustelujen yhteystietoja