Suomesta koronatukea Intiaan, Afganistaniin, Libanoniin ja Nigeriin

Suomesta koronatukea Intiaan, Afganistaniin, Libanoniin ja Nigeriin

Suomi tukee kolmella miljoonalla eurolla Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton (IFRC) hätäapuvetoomusta, joka koskee Intiaa, Afganistania, Libanonia ja Nigeriä. Intialle osoitettu tukisumma on miljoona euroa, muille kolmelle maalle vajaat 500 000 euroa kullekin. Lisäksi SPR antaa materiaaliapua.

Koronaviruspandemia jatkuu vakavana ympäri maailman ja koettelee erityisen pahasti jo ennestään hauraassa asemassa olevia valtioita. IFRC:n vetoomuksen kautta tukea annetaan erityisesti terveyssektoreille, koronaviruspandemian sosioekonomisten vaikutusten lieventämiseen sekä koronavirusrokotusten käytännön toteutukseen, kuten rokotusten kuljetuksiin ja järjestämiseen sekä niitä koskevan tiedon jakamiseen. 

Suomen tuki kanavoidaan Suomen Punaisen Ristin kautta.

”On tärkeää osoittaa solidaarisuutta niille maille, joita koronaviruspandemia on koetellut kaikista pahiten. Koronaviruksen voittaminen kaikkialla maailmassa on myös Suomen etu. Tukemalla Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälistä liikettä vastaamme tehokkaasti koronavirustilanteeseen vaikeimmissakin olosuhteissa”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

IFRC:n vetoomus on suuruudeltaan noin 2,3 miljardia euroa ja se on vakavasti alirahoitettu. Tällä hetkellä vetoomuksesta on rahoitettuna 1,59 miljardia euroa. 

Lisätietoja: 

Yksikön päällikkö Lauratuulia Lehtinen, p. 0295 350 184