Suomen ulkopolitiikan historia yksiin kansiin

Ulkoministeriö on julkaissut ulkoasiainneuvos, professori Juhani Suomen kirjoittaman yleisesityksen Suomen ulkopolitiikan historiasta otsikolla ”Ulkopolitiikka ja ulkoasiainhallinto.Kolikon kaksi puolta.”
Kirja koostuu kahdesta osasta, joista ensimmäisessä käsitellään Suomen ulkopolitiikan historiaa itsenäistymisestä vuoteen 2000. Toiseen osaan Juhani Suomi on valinnut otteita mukana olleiden diplomaattien muisteluksista kuvastamaan sitä, miten tapahtumat kentällä koettiin. Jälkimmäinen osa heijastaa myös sitä, miten ulkoasiainhallinnossa samastutaan virkatehtäviin tiiviimmin kuin useimmissa muissa ministeriöissä. ”Suomalaisdiplomaatti elää ulkopolitiikkaa tavallaan 24 tuntia vuorokaudessa”, toteaa Juhani Suomi. ”Hän on kaiken aikaa tapahtumien tasalla – tai ainakin hänen pitäisi olla”.

Uusi kirja on jo ehditty liittää suositeltavien kirjojen listoille eräissä korkeakouluissa, mutta se on samalla rautaisannos kaikille Suomen ulkopolitiikan historiasta kiinnostuneille. Ulkopolitiikan historian osalta se on myös tarkoitus kääntää muille kielille.

Kirjaa voi ostaa ulkoasiainministeriön tietopalvelusta, puh 1341 5361.
Sitä voi tilata myös kirjakauppojen kautta.
Ulkopolitiikka ja ulkoasiainhallinto.Kolikon kaksi puolta.
Julkaisija: Ulkoasiainministeriö.Paino: Gummerus, 2001.

Lisätietoja : UM tietopalvelu, puh 1341 5361