Webbplatsen för Finlandsbilden ThisisFINLAND har förnyats

Webbplatsen för Finlandsbilden ThisisFINLAND har förnyats 

Pressmeddelande 218/2015
30.9.2015

Webbplatsen för Finlandsbilden ThisisFINLAND har förnyats grundligt. Webbplatsen har fått ett modernt nytt utseende och ännu mera användarvänliga funktioner. Utgångspunkten för förnyelsen var en smidig användarupplevelse på mobiler. Webbplatsen finns på adressen finland.fi på sju olika språk – förutom på huvudspråket engelska också på ryska, franska, tyska, spanska, portugisiska och kinesiska.

"Det är viktigt både ur politisk och ekonomisk synvinkel att arbetet med Finlandsbilden görs väl, och särskilt på nätet måste det hela tiden göras bättre. Den nya webbplatsen är en plattform som möjliggör helt nya former av samarbete mellan de organisationer som sysslar med Finlandsbilden. Först nu börjar produktionen av innehåll på allvar", säger chefen för utrikesministeriets enhet för offentlig diplomati Petra Theman.

I fortsättningen kan alla organisationer som arbetar med Finlandsbilden producera innehåll till sajten, inte bara utrikesministeriets enhet för offentlig diplomati. I praktiken innebär det till exempel att man kan lyfta fram material från Finpros webbplats VisitFinland, från Finnfacts webbplats Good News from Finland eller från de sociala medierna.ThisisFINLAND riktar sig till olika målgrupper globalt och erbjuder ett brett utbud artiklar om det finländska samhället, om seder, människor, företag och kultur. Det finns också ett arkiv med nästan 2 000 artiklar från den gamla ThisisFINLAND-sajten som berör Finlandsbilden. Från webbplatsen hittar du enkelt vidare till mera information, till exempel om du är intresserad av att resa, studera eller investera i Finland. ThisisFINLAND producerar inte egna nyheter eller aktualitetsmaterial utan YLE står för det dagliga nyhetsflödet. På sajten finns också en webbkamera som visar Södra hamnen i Helsingfors i realtid och en vädertjänst.

På den nya ThisisFINLAND-sajten finns också FINLAND Toolbox med verktyg för Finlandsbilden. Där hittar du verktyg för allmänt bruk, till exempel presentationer om Finland, bilder, infografik, videor och e-publikationer. Verktygslådan fylls på under höstens lopp.

För mera information: enhetschef Petra Theman, enheten för offentlig diplomati, tfn +358 295 351 558.

Tässä palvelussa myös