Webbplatsen ThisisFINLAND nu också på arabiska

Webbplatsen ThisisFINLAND nu också på arabiska
 

Pressmeddelande 118/2016
15.6.2016

Utrikesministeriets webbplats för Finlandsbilden ThisisFINLAND (finland.fi) publiceras nu också på arabiska. Webbplatsen förnyades grundligt förra hösten och nu finns den på åtta olika språk: förutom på huvudspråket engelska också på ryska, franska, tyska, spanska, portugisiska, kinesiska och arabiska.

– Det är både ekonomiskt och politiskt viktigt att vi gör ett gott arbete för Finlandsbilden, särskilt på webben, säger chefen för utrikesministeriets enhet för offentlig diplomati Petra Theman.
Webbplatsen ThisisFINLAND erbjuder ett stort urval artiklar om det finländska samhället, om vanor, människor, företag, kultur och fenomen. ThisisFINLAND producerar inte egna nyheter eller aktualitetsmaterial, utan det är YLE som står för sajtens dagliga nyhetsflöde på engelska och ryska.

Kring femtio artiklar ur ThisisFINLAND-sajtens stora artikelsamling har översatts till arabiska. Först ut är sajtens mest populära artiklar genom tiderna och några nya artiklar som publicerats på andra språk under den senaste tiden. I fortsättningen uppdateras den arabiska sajten i samma takt som de övriga språkversionerna.

– Vi hoppas att webbplatsen ska vara till nytta särskilt när det gäller det export- och investeringsfrämjande arbetet.  Det första större journalistbesöket från de arabiska länderna till Finland i maj visade att det finns ett särskilt intresse i arabvärlden för den finländska expertisen inom utbildningssektorn, cleantech och hälsoteknik, säger Petra Theman.

Ytterligare information:
Petra Theman
enhetschef, ambassadråd
utrikesministeriet, enheten för offentlig diplomati
petra.theman@formin.fi
+358 295 351 558
http://finland.fi/ar(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)