Suomen suurlähetystön turvamiehet lennätetty turvaan Kabulista

Suomen evakuointioperaatio Afganistanista täydentyi myöhään eilen illalla kun Suomen Kabulin-suurlähetystölle turvallisuuspalveluita tarjonneen yrityksen työntekijät onnistuttiin saamaan Kabulin lentokentän porttien sisäpuolelle. Työntekijöitä ja heidän perheenjäseniään on yhteensä 83 henkilöä. Ryhmä on päässyt Yhdysvaltojen joukkojen avustamana turvallisesti lähtemään lennolla Kabulista joitakin tunteja sitten.

Onnistuneen lopputuloksen mahdollisti tiivis diplomaattinen yhteydenpito ja Suomen evakuointioperaation aikana luomiin verkostoihin perustuva yhteistyö Yhdysvaltojen ja Suomen välillä.

Kyseessä on merkittävä osa valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa 24.8. päättämästä yhteensä 128 lisäevakuoitavien ryhmästä.

Suomeen evakuoitujen määrä nousee tämän ryhmän myötä 413 henkilöön.

Suomen Afganistanin evakuointioperaatio päättyi ulkoministeriön evakuointitiimin ja Puolustusvoimien suojausjoukon poistuttua Kabulista. Ulkoministeriön tiimi kotiutui perjantai-iltana 27.8. ja Puolustusvoimat tiedotti suojausjoukkojen kotiinpaluusta lauantaiaamuna 28.8.

Ulkoministeriö jatkaa Suomen kansalaisten ja pysyvästi Suomessa asuvien avustamista Afganistanissa mahdollisuuksien mukaan.

 

Lisätietoja: yksikön päällikkö Veikko Kiljunen, ulkoministeriö, p. 0295 350 101