Suomen suurlähetystö Kabulissa on suljettu toistaiseksi

Afganistanin turvallisuustilanteen johdosta Suomen Kabulin-suurlähetystöllä ei ole enää toimintaedellytyksiä. Tämän johdosta suurlähetystö suljetaan 16.8.2021 alkaen toistaiseksi. Edustuston diplomaattinen henkilökunta on evakuoitumassa maasta.

Edustuston sulkeminen tarkoittaa, että edustusto ei ole avoinna yleisölle ja edustuston tavanomainen toiminta on keskeytetty.  

Ulkoministeriö on 6.8.2021 lähtien kehottanut kaikkia Suomen kansalaisia poistumaan maasta. Ulkoministeriö on ollut yhteydessä Afganistaniin matkustusilmoituksen tehneisiin Suomen kansalaisiin ja Suomessa pysyvästi asuviin ulkomaalaisiin. Ulkoministeriö avustaa konsuliapua pyytäneitä mahdollisuuksien mukaan. Suomen kansalaisia Afganistanissa kehotetaan olemaan yhteydessä ulkoministeriön päivystyskeskukseen ensisijaisesti sähköpostitse paivystys.um@formin.fi tai puhelimitse +358 9 1605 5555.

Suomen kansalaisten evakuoinnin ja valtioneuvoston päätöksen mukaisen operaation valmistelu Suomen valtiolle työskennelleiden afgaanien kuljettamisesta kuitenkin jatkuu yhteistyössä muiden viranomaisten kesken.
 

Lisätietoa

hallintojohtaja Pirjo Tulokas, puh. +358 295 351 413

yksikön päällikkö Veikko Kiljunen, p. +358 295 350 101

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.