Suomen ja Ruotsin ulkoministerit pohtivat Suomen ja Ruotsin rooleja muuttuvassa Euroopassa

Suomen ja Ruotsin ulkoministerit pohtivat Suomen ja Ruotsin rooleja muuttuvassa Euroopassa

Suomen ja Ruotsin ulkoministerien Timo Soinin ja Margot Wallströmin perustama ulkopoliittinen HAnalys-konferenssi järjestetään nyt toista kertaa Hanasaaressa.

Ulkoministerit Timo Soini ja Margot Wallström päättivät ulko- ja turvallisuuspoliittisien vuoropuhelunsa syventämiseksi perustaa Suomen ja Ruotsin välisen ulkopoliittisen foorumin.

Ministerit päättivät kutsua yhteiskuntavaikuttajia, tutkijoita ja poliitikkoja keskustelemaan ja vaihtamaan näkemyksiä ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisista aiheista korkealla kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.
Soini isännöi ensimmäisen Hanalys-seminaarin syyskuussa 2017.

Suurta kiinnostusta herättänyt seminaari saa jatkoa tiistaina 29.1.2019. Seminaarissa ovat mukana seminaarin isäntänä toimiva ulkoministeri Soini, Ruotsin uuden hallituksen ulkoministerinä jatkava  Wallström. 

Suomen ja Ruotsin entiset pääministerit Paavo Lipponen ja Carl Bildt kohtaavat toisensa mielenkiintoisessa kahdenvälisessä keskustelussa.
Paneelissa kuullaan Suomen ja Ruotsin keskeisten kansanedustajien näkemyksiä päivän polttavista kansainväinvälisistä kysymyksistä. Paneelikeskustelun moderaattorina toimii toimittaja Peter Nyman.

POLITICO-verkkolehden poliittinen päätoimittaja Ryan Heath pohtii puheenvuorossaan Euroopan tulevaisuuden näkymiä.

Seminaarissa tarkastellaan Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kynnyksellä mm. Euroopan haasteita ja mahdollisuuksia sekä lähestyviä Europarlamenttivaaleja. Keskustelijat hakevat vastauksia kysymyksiin Euroopan poliittisesta ja taloudellisesta kehityksestä, Yhdysvaltojen toiminnasta, Euroopan mahdollisista uusista kumppanuuksista sekä Suomen ja Ruotsin vastuista muuttuvassa Euroopassa.  

HAnalys(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)-seminaari järjestetään Hanasaaren kulttuurikeskuksessa, yhteistyössä Suomen ja Ruotsin ulkoministeriöiden kanssa.

Lisätietoja: Ann-Christine Krank, Pohjoisen Euroopan yksikön tiiminvetäjä, puh. 0295 350 111

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi