Suomen ja Ruotsin pohjoismaiset yhteistyöministerit vierailevat Torniossa ja Haaparannalla

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vierailee 29.8.2022 Torniossa ja Haaparannalla yhdessä Ruotsin kollegansa ministeri Anna Hallbergin kanssa. Vierailun aikana ministerit tutustuvat rajaseutuun ja rajat ylittävään yhteistyöhön.

”Pohjoismaisen yhteistyön vision mukaan Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. Rajaseudut voidaan nähdä integroitumisen edelläkävijöinä – Tornionlaaksossa visio on jo osa arkipäivää. Rajaseudut ovat erityisesti kärsineet korona-ajan matkustusrajoituksista. Rajat ylittävä yhteistyö raja-alueilla on voimavara ja vahvuus, jota meidän on ylläpidettävä aktiivisesti” sanoo ministeri Blomqvist. 

Vierailun aikana ministerit tutustuvat Ruotsin ja Suomen rajavalvontaan ja tapaavat rajavalvonnan, tullin ja poliisin edustajia sekä Tornion kaupungin ja Haaparannan kaupungin johtoa.

Ministerit tapaavat myös paikallisia elinkeinoelämä- ja edunvalvontajärjestöjä ja osallistuvat rajakokoukseen, jossa keskustellaan työmarkkinakysymyksistä. 

Lisäksi ministereillä on kaksi yhteistä yritysvierailua. Ministerit vierailevat elintarvikealan yritys Polarica Ab:lla Haaparannalla ja Manga LNG-terminaalissa Torniossa. Vierailun lopuksi ministeri Blomqvist vierailee myös Metsä Groupin biotehtaan rakennustyömaalla Kemissä. 


 

Lisätiedot

  • Carolina Nordling, erityisavustaja, puh. 0295 150 278
  • Anna Esko, lähetystöneuvos, puh. 0295 350 723
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi