Suomalais-venäläinen talouskomissio kokoontuu Helsingissä 6. huhtikuuta


Suomen ja Venäjän hallitusten välinen taloudellisen yhteistyökomission viides kokous pidetään Helsingissä 6. huhtikuuta. Puheenjohtajina toimivat ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi sekä Venäjän taloudellisen kehityksen ja kaupan ministeri German Gref.

Talouskomissio pyrkii kehittämään maiden välistä kauppaa ja investointeja. Asialistalla ovat mm. rahoituskysymykset, energiayhteistyö, Sallan ja Svetogorskin kansainvälisten raja-asemien avaaminen, tullaukseen liittyvien ongelmien poistaminen, liikenteen kehittäminen, sekä ympäristökysymykset.

Suomen ja Venäjän välinen kauppa on vahvassa kasvussa. Vuonna 2000 Suomen vienti Venäjälle oli 12,8 mrd mk (+36%) ja tuonti 20,5 mrd.mk (+61%). Tähän on selvästi vaikuttanut Venäjän talouden parantunut tilanne.

Ministeri Gref tapaa myös pääministeri Paavo Lipposen sekä valtiovarainministeri Sauli Niinistön ja pitää esitelmän EVA:n järjestämässä seminaarissa 5. huhtikuuta. Aiheena on "Venäjän talousnäkymät ja ulkomaiset investoinnit".

Lisätietoja: ulkoministeriön Venäjä-yksikön päällikkö Matti Anttonen, puh. 09 - 1341 5547 ja lähetystöneuvos Juhani Joutsen, puh. 09 - 1341 5616.
Venäjä