Studia Generalia -sarja paluumuutosta ja liikkuvuudesta – Somalia, Afganistan, Irak

Siirtolaisuusinstituutti ja Maahanmuuttovirasto järjestävät syksyn 2019 aikana Studia Generalia -luentosarjan osana Vapaaehtoinen paluu Irakiin, Somaliaan ja Afganistaniin (AUDA) hankkeen tiedotusta. Ulkoministeriö vastaa AUDA-hankkeen toteutuksesta yhdessä Maahanmuuttoviraston ja Kriisinhallintakeskuksen kanssa.

Yleisöluentosarjassa tuodaan esiin sekä tutkittua että kokemusperäistä tietoa paluumuutosta ja liikkuvuudesta. Ensimmäiset kolme tilaisuutta käsittelevät paluumuuton haasteita ja mahdollisuuksia Somalian, Afganistanin ja Irakin kontekstissa. Viimeisessä tilaisuudessa keskustellaan yleisemmin ylirajaisesta liikkuvuudesta ja paluumuuton monista ulottuvuuksista.

Somalia ma 21.10. klo 13:00–16:00
(Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki),

Afganistan ma 4.11. klo 13:00–16:00
(Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki),

Irak ti 26.11. klo 13:00–16:00
(Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki)

Ylirajainen liikkuvuus ja paluumuuton monet ulottuvuudet ma 16.12. klo 15:00–18:00

(Turun kaupunginkirjasto, Studio, Linnankatu 2, Turku)

Luentosarjan avaavan tilaisuuden 21.10.2019 ohjelma: http://www.migrationinstitute.fi/fi/page/studia-generalia-sarja-paluumuutosta-ja-liikkuvuudesta-somalia-afganistan-irak(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Tilaisuudet ovat avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Tilaisuuksien kieli on pääosin suomi, mutta osa puheenvuoroista pidetään englanniksi. Tervetuloa!

Luentoja voi seurata myös verkossa osoitteessa ja ne ovat myöhemmin katsottavissa AUDA-hankkeen kotisivuilla osoitteessa www.paluuinfo.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

AUDA-hanke on EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) rahoittama hanke, jossa tarkoituksena on kehittää vapaaehtoisen paluun järjestelmää yhteistyössä muiden EU- ja paluumaiden kanssa. Hankkeen koko nimi on Vapaaehtoinen paluu Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan.

Tapahtuman facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/410479749656534/?active_tab=about(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Luentosarjaa koskevat tiedustelut: Marja Tiilikainen, marja.tiilikainen@utu.fi