Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan, kuningatar Silvian ja kruununprinsessa Victorian osallistuminen Helsingin 450-vuoti

Kuningas Kaarle XVI Kustaa, kuningatar Silvia ja kruununprinsessa Victoria vierailevat Hel-singissä 12.6.2000 Helsingin kaupungin kutsusta kunnioittaen läsnäolollaan 450-vuotista his-toriaansa juhlivaa Suomen pääkaupunkia.

Helsingin kaupunki on kutsunut syntymäpäiväjuhlilleen myös kaupunginjohtajia yhteistyö-kaupungeistaan ja erityisesti kulttuurikaupunkivuonna toisista kulttuurikaupungeista. Helsin-gillä on ilo toivottaa vieraita tervetulleiksi mm. Pekingistä, Bergenistä, Berliinistä, Hampu-rista, Kielistä, Krakovasta, Lontoosta, Luxemburgista, Lyypekistä, Madridista, Moskovasta, Oslosta, Pietarista, Reykjavikista, Riiasta, Tukholmasta, Tallinnasta, Varsovasta, Espoosta, Kauniaisista, Turusta ja Vantaalta.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia sekä kruununprinsessa Victoria saapuvat Helsinkiin maanantaina aamupäivän aikana.

Ohjelmassa on perinteinen kaupungintalon parvekkeella tapahtuva Helsinki-päivän avaus klo 10.00, jota Ruotsin kuningaspari ja kruununprinsessa yhdessä tasavallan presidentin ja valio-kuntaneuvos Arajärven kanssa kunnioittavat läsnäolollaan.

Helsinki-päivän avauksen jälkeen kuningas Kaarle XVI Kustaa, kuningatar Silvia ja kruunun-prinsessa Victoria siirtyvät Hanasaaren kulttuurikeskukseen, jossa osallistuvat kulttuurikes-kuksen 25-vuotisjuhlaan.

Iltapäivän ohjelmaan kuuluu tasavallan presidentin tarjoama lounas sekä Sederholmin talossa
"Kuningas matkustaa" –näyttely, jonka kuningas Kaarle XVI Kustaa avaa.

Kunigas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia sekä kruunuprinsessa Victoria seuraavat Hel-singin kaupungintalolla Helsingin 450-vuotisjuhlakulkueita ja osallistuvat tämän jälkeen Hel-singin kaupungin tarjoamille juhlaillalliselle. Illallisen jälkeen kuningasparin ja kruununprin-sessa palaavat Tukholmaan.
kulttuuri