Ruotsin ja Norjan ulkoministerit vierailevat Suomessa

Ruotsin ja Norjan ulkoministerit vierailevat Suomessa

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde ja Norjan ulkoministeri Ine Eriksen Søreide vierailevat Suomessa 5.-6.helmikuuta. Ministerit osallistuvat ulko-ja turvallisuuspoliittiseen seminaariin Hanalysiin 6. helmikuuta Hanasaaressa.

Hanalys(Linkki toiselle verkkosivustolle) on Hanasaaressa järjestettävä korkean kansallisen ja kansainvälisen tason poliittinen seminaari. Tänä vuonna seminaarissa keskitytään monenväliseen järjestelmään ja sen tukemiseen.

Suomen, Ruotsin ja Norjan ulkoministereillä on seminaarin yhteydessä yhteinen tapaaminen, jossa keskustellaan ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista, kuten Lähi-idästä ja rauhanvälityksestä.

”Olen erittäin tyytyväinen tähän tapahtumaan, johon kytkeytyvät tärkeät keskustelut kansainvälisistä aiheista ja yhteistyö naapurimaidemme Ruotsin ja Norjan kanssa” sanoo ulkoministeri Pekka Haavisto.

Norjan ulkoministeri Ine Eriksen Søreide luovuttaa 5. helmikuuta Hanasaaressa Norjan Suomelle osoittaman taidelahjan ulkoministeri Haavistolle. Taiteilija Børre Sæthren taideteos ΔT [ Delta T ] on virallinen lahja, jonka Norjan valtio päätti antaa Suomelle vuonna 2017, kun Suomi juhli 100 vuotta itsenäisyyttä. 

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki puh. +358 295 350 466 ja Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen p. +358 295 351 787. 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi