Minister Soini har utsett Raili Lahnalampi till kabinettchef, Samuli Virtanen till statssekreterare och Riikka Taivassalo till specialmedarbetare

Minister Soini har utsett Raili Lahnalampi till kabinettchef, Samuli Virtanen till statssekreterare och Riikka Taivassalo till specialmedarbetare

Pressmeddelande 155/2015
16.6.2015

Utrikesminister Timo Soini har valt juris kandidat Raili Lahnalampi till ny kabinettchef. Lahnalampi tillträder uppgiften den 15 juni.

Raili Lahnalampi

Raili Lahnalampi har varit utskottsråd i utrikesutskottet och har en gedigen utrikes- och säkerhetspolitisk bakgrund. Hon har arbetat som rådgivare vid OECD:s generalsekreterares kabinett och i FN:s generalförsamling under Harri Holkeris ordförandeskap.

Lahnalampi har varit i utrikesministeriets tjänst i bl.a. Paris och New York och hon har praktisk arbetserfarenhet av utvecklingsfrågor från t.ex. Afrika.

Lahnalampi är politiskt obunden.

Samuli Virtanen
Samuli Virtanen

Minister Soini har utsett filosofie magister Samuli Virtanen till statssekreterare. Virtanen har från och med 2012 varit sekreterare för internationella ärenden i Sannfinländarnas riksdagsgrupp, och före det arbetade han som ledamotsassistent och bl.a. som frilansöversättare.

Samuli Virtanen tillträdde uppgiften den 4 juni.

Dessutom har utrikesministern utsett politices magister Riikka Taivassalo till sin specialmedarbetare.

Riikka Taivassalo
Riikka Taivassalo
Taivassalo, som har studerat kommunikationslära som huvudämne, har varit Timo Soinis, Anne Louhelainens och Jussi Niinistös ledamotsassistent samt arbetat bl.a. som informatörspraktikant och handledare i mediefostran.

Riikka Taivassalo tillträdde uppgiften den 2 juni.

Mer information: Raili Lahnalampi, tfn 050 550 7546, Samuli Virtanen, tfn 050 574 1763 och Riikka Taivassalo, tfn 046 923 4581

Tässä palvelussa myös