Pohjoismaiden yhteistyöministerit kokoontuvat Porvoossa

Pohjoismaiset yhteistyöministerit kokoontuvat ministeri Thomas Blomqvistin johdolla Porvoossa 21.–22.6.2021. Pohjoismaiset yhteistyöministerit keskustelevat kokouksessa yhteistyöstä kriisiaikoina sekä pohjoismaisen yhteisen vision toteuttamisesta. Yhteistyön visio on, että Pohjolasta tulee maailman integroitunein ja kestävin alue vuoteen 2030 mennessä.

Kokouksessa ministerit saavat katsauksen ajankohtaisiin rajaesteasioihin, ja vieraana on Rajaesteneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi. Katsauksessa nousee erityisesti esille raja-alueiden tilanne, joissa pandemian vuoksi käyttöönotetut rajoitukset ovat merkittävästi vaikuttaneet kansalaisten arkeen. Kokouksessa käsitellään myös talous- ja hankehallinnon vahvistamista sekä osoitetaan yhteispohjoismaisia varoja Valko-Venäjän vapaan median tukemiseen.

Kokous on ensimmäinen fyysinen kokous pohjoismaisten yhteistyöministereiden välillä sitten pandemian alun. Suomi toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2021. Kokous järjestetään terveysturvallisesti ja voimassaolevia koronarajoituksia noudattaen.

Suomen puheenjohtajuusohjelma löytyy digitaalisena julkaisuna(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Lisätietoja: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. +358 295 351 781.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.