Pohjoismaiden ja Afrikan maiden ulkoministerit kokoontuvat Helsingissä

Ulkoministeri Pekka Haavisto isännöi Pohjoismaat–Afrikka-ulkoministerikokouksen 13.–15. kesäkuuta. Kokoukseen on kutsuttu Pohjoismaiden ulkoministereiden lisäksi 25 Afrikan maan ulkoministerit.Epävirallisessa kokouksessa keskustellaan rauhan ja turvallisuuden kysymyksistä, kestävistä yhteiskunnista ja ilmastonmuutoksen vastaisista toimista sekä yhteistyöstä monenkeskisillä foorumeilla. Kokouksen yhteydessä järjestetään lisäksi ulkoministereiden ja nuorisoedustajien välinen keskustelu.

”On hienoa, että voimme vihdoinkin tavata pohjoismaisten ja afrikkalaisten ministereiden kanssa kasvotusten Helsingissä. Epävirallinen kokous tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden näkemysten vaihdolle monessa teemassa ja vahvistaa yhteistyötämme niin kahden- kuin monenvälisestikin. Tätä tarvitsemme erityisesti nykyisessä maailmantilanteessa”, sanoo ulkoministeri Haavisto.

Ensimmäinen Pohjoismaiden ja Afrikan välinen ulkoministerikokous pidettiin vuonna 2001 Ruotsin edesmenneen ulkoministerin Anna Lindhin aloitteesta. Edellinen Pohjoismaat–Afrikka-ulkoministerikokous järjestettiin vuonna 2019 Tansaniassa.

Lisätietoja

  • Claus Lindroos, apulaisosastopäällikkö, Afrikan ja Lähi-idän osasto, puh. 0295 351 234
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.