Pirkko Saision "Betoniyö" Venezuelan kansallisteatterissa 11.-28.10.2001

Kirjailija Pirkko Saision näytelmä "Betoniyö" esitettiin espanjankielisenä versiona "La Noche de Concreto" Venezuelan kansallisteatterissa Caracasissa 11.10. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suomalainen teatterikappale esitään Caracasissa venezuelalaiselle yleisölle.

Betoniyö sai hyvää ennakkomainosta Caracasin kolmessa suuressa päivälehdessä. "Suomalaisen näyttämötaiteen ensiesitys Venezuelassa." "Betoniyö valloittaa Caracasin." "Suomalaisen näytelmäkirjailija Pirkko Saision alkuperäinen näytelmä Betoniyö" "Suomalaisia näytelmiä on lyyrisestä realistiseen." "Betoniyö on voimakas ja hyvin ajankohtainen." "Näytelmä perheen sisäisistä vaikutussuhteista". "Inhimillinen olento pystyy aina löytämään inhimillisyyden myönteisen puolen. Siksi näytelmässä on esillä myös hyvin suomalainen elementti, sauna, joka symbolisoi puhdistautumista ja puhtautta."

Pirkko Saision "Betoniyön" ohjauksesta ja sen toteutuksesta vastuussa on venezuelalainen Raiza Quintero, joka tunnustaa olevansa alunperin runoilija ja on sitä ensisijaisesti edelleen. Betoniyö on Quinteron Atelier Endimionin teatteriryhmän kolmas esiintyminen. Aikaisemmat esiintymiset olivat 90-luvulla. Saision Betoniyön on kääntänyt espanjan kielelle Suomeen asettautunut perulainen Maritza Nuñez.

Näytelmän esittämistä Caracasissa ovat tukeneet Suomen suurlähetystö ja Nokia.

Betoniyön esitykset jatkuvat torstaista sunnuntaihin 28.10. saakka.

Lisätietoja:
Suomen suurlähetystö Caracasissa

Sähköposti:sanomat.car@formin.fi
Puh.+58-212-952 4111
Fax.+58-212-952 7536














kulttuuri