OECD:n pääsihteeri Àngel Gurría vierailee Suomessa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n pääsihteeri Àngel Gurría vierailee Suomessa 14.-15. maaliskuuta.

Pääsihteeri Àngel Gurría tapaa ulkomaakauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen sekä ulkoministeriön virkamiesjohtoa. Lisäksi pääsihteeri osallistuu 15. maaliskuuta pääpuhujana Suomen 50-vuotista OECD-jäsenyyttä juhlistavaan seminaariin Finlandia-talolla. Seminaarin paneelikeskustelussa katse kohdistetaan tulevaisuuteen ja siihen, miten Suomi voi menestyä hyvin myös seuraavat 50 vuotta.

”OECD:n työtä arvostetaan Suomessa. Järjestön vertaisarvioinnit ja politiikkasuositukset ovat olleet Suomelle ensiarvoisen tärkeitä koko 50 vuotisen jäsenyytemme ajan. OECD tarjoaa meille EU-tasoa täydentävän vertailunäkökulman ja keskustelufoorumin, joka tukee omaa politiikkavalmisteluamme”, toteaa ministeri Virolainen.

”Lisäksi OECD:ssä tehdään tärkeää ennakoivaa tutkimusta aiheista, jotka ovat vasta nousemassa poliittiselle asialistalle”, ministeri Virolainen jatkaa.

Pääsihteeri Gurría tapaa vierailunsa aikana myös elinkeinoministeri Mika Lintilän, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan, oikeusministeri Antti Häkkäsen, opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnin. Pääsihteeri keskustelee myös elinkeinoelämän järjestöjen ja tutkimuslaitosten johdon kanssa.

Lisätietoja: Pasi-Heikki Vaaranmaa, yksikön päällikkö, puh. 050 325 3253 ja Johanna Ala-Nikkola, kaupallinen neuvos, puh. 040 847 2178.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi