OECD:n ministerikokouksen teemana on kestävä kehitys


Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n vuosittainen neuvoston ministerikokous pidetään Pariisissa 16.-17. toukokuuta. Kokouksen keskeisenä teemana on kestävän kehityksen strategia. Suomen valtuuskunnan johtajana toimii ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi ja varapuheenjohtajana ympäristöministeri Satu Hassi. Ennen ja osittain päällekkäin neuvoston ministerikokouksen kanssa järjestetään erilliset energia- ja ympäristöministerikokoukset.

Ulkomaankauppaministerit keskustelevat kokouksessa monenvälisestä kauppajärjestelmästä ja mahdollisuuksista uuden kauppaneuvottelukierroksen aloittamiselle. Kokoukseen on kutsuttu 10 ei-jäsenmaata - Argentiina, Brasilia, Etelä-Afrikka, Intia, Indonesia, Kiina, Mali, Romania, Singapore, ja Venäjä - joiden näkemyksiä kuullaan mm. valmisteluista Maailman kauppajärjestön WTO:n ministerikokoukseen Dohassa marraskuussa.

Talousministereiden ja ympäristöministereiden yhteisistunnossa käsitellään kestävää kehitystä. Kokouksessa pohditaan kuinka sosiaaliset, ympäristöä koskevat ja taloudelliset päämäärät voidaan yhdistää niin, että kestävä kehitys on mahdollista. Keskustelun lopuksi on tarkoitus hyväksyä järjestön kestävän kehityksen strategia.

Kokouksen viimeisessä osuudessa talousministerit keskustelevat talouden kehitysnäkymistä mm. mitä mahdollisia riskejä liittyy siihen, että talouskasvu hidastuu yhtäaikaa Yhdysvalloissa ja Japanissa. Ministerit käsittelevät myös tieto- ja viestintätekniikan merkitystä ja vaikutuksia talouskasvuun.

Kokouksiin osallistuvat 30 OECD-maan talous- ja kauppa- sekä ympäristöministerit.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Roy Eriksson, puh. 09 - 1341 6183, ulkomaankauppaministerin lehdistöavustaja Paula Parviainen, gsm 040 - 571 9370, puh. 09 - 1341 5356, ja lähetystösihteeri Tuomas Tapio, Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä, puh: +33 - 1 - 452 47292.

Lisää tietoa kokouksista (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
OECD
kestävä kehitys