Ministerit Lintilä ja Skinnari edistävät virtuaalisesti vientiä Saksaan

Elinkeinoministeri Mika Lintilä ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari tekevät virtuaalisen Team Finland -vierailun Saksaan 29.10.2020. Tavoitteena on tiivistää suomalaisten ja saksalaisten yritysten suhteita erityisesti akkuteollisuudessa, bio- ja kiertotaloudessa ja terveyspalvelujen digitalisoinnissa.

Koronapandemian aiheuttamasta talouskriisistä selviäminen vaatii rakenteellisia muutoksia, mikä mahdollistaa entistäkin tiiviimmän kauppayhteistyön Suomen ja Saksan välillä.

Molempien maiden hallitukset ovat ohjanneet elvytysvaroja pandemiasta selviytymiseksi erityisesti talouden digitaaliseen ja vihreään siirtymään. Teollisuuden digitalisoituminen ja kestävän talouden ratkaisut ovat merkittävässä asemassa molempien maiden tulevaisuudessa.

" Yhteiskunnan sähköistäminen on tulevaisuuden kehityssuunta, jossa suomalaisella osaamisella ja akkumineraaleilla on paljon annettavaa, kun yhteistyössä rakennamme eurooppalaista akkuteollisuutta. Lisäksi Suomi käynnistää esimerkiksi teollisuuden aloilla tekoälyn käyttöönoton vauhdittamiseksi kansallisen Tekoäly 4.0 -ohjelman", ministeri Lintilä sanoo.

Ministerien yhteinen Team Finland -vierailu on ensimmäinen ministerivetoinen vienninedistämisvierailu, joka on toteutettu täysin virtuaalisesti.

"Korona-aika on nostanut esiin digitaalisuuden monet mahdollisuudet myös viennin edistämisessä. Virtuaalisuus mahdollistaa vienninedistämistilaisuuksien ja yrityskohtaisten promootioiden toteuttamisen sekä Suomen kyvykkyyksien esittelemisen uudenlaisella, innovatiivisella ja paikasta riippumattomalla tavalla", ministeri Skinnari sanoo.

Vierailun aikana yrityksille järjestetään erilaisia työpajoja ja yritysmarkkinointitapaamisia, joiden avulla voidaan edistää yhteistyötä akkuteollisuuden, bio- ja kiertotalouden, terveyspalvelujen digitalisoinnin ja älykkään valmistavan teollisuuden aloilla.

Vierailulle osallistuu Business Finlandin kokoama lähes 100 hengen yritysvaltuuskunta. Team Finland on suomalaisyrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto tarjoaa yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen ja järjestää vientiä edistäviä kansainvälisiä vierailuja.

Lisätietoja:

Elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
erityisasiantuntija Kati Shibutani, TEM, p. 029 504 9047

Kehitysyhteistyö - ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, UM, p. 0295 350 232

Team Finland(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)