Ministerit Haavisto, Skinnari ja Blomqvist kiertävät kirjastoissa keskustelemassa hallitusohjelmasta

Ministerit Haavisto, Skinnari ja Blomqvist kiertävät kirjastoissa keskustelemassa hallitusohjelmasta

Pääministeri Antti Rinteen hallitus kiertää kesän aikana eri puolilla maata keskustelemassa hallitusohjelmasta suomalaisten kanssa.

Pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelma julkaistiin keskustakirjasto Oodissa Helsingissä. Hallitus haluaa nyt jatkaa keskustelua ihmisten kanssa kiertämällä Suomen kirjastoissa, sillä kirjasto on yksi suomalaisen sivistyksen kulmakivi ja kaikkien yhteinen kohtaamispaikka. Kirjastoon liittyy myös hyvä suomalainen periaate: se, mikä on meillä lainassa, pitää palauttaa hyvässä kunnossa takaisin.

Ulkoministeri Pekka Haavisto aloitti kirjastokiertueen kesäkuussa Porin kirjastosta, ja seuraavaksi hän vierailee Hyvinkään kirjastossa ja Espoon keskustan Entresse-kirjastossa 17.8.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vierailee tiistaina 2.7. klo 15.30 Hangon ja klo 17 Tammisaaren kirjastoissa, sekä 8.7. klo 17 Paraisten kirjastossa. Vierailu Kauniaisen kirjastoon elokuun aikana vahvistetaan lähiaikoina.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Vaasan kaupunginkirjastossa 9.8. sekä yhdessä sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen kanssa Lahden pääkirjastossa 13.8. ja Oulun pääkirjastossa 26.8.

Kirjastossa järjestettävien keskusteluiden tavoitteena on kertoa, mitkä ovat hallituksen tärkeimmät tavoitteet ja kuulla ohjelmasta palautetta.

Keskustelutilaisuudet ovat kaikille avoimia. Yleisöllä on mahdollisuus esittää ministereille kysymyksiä ja kommentteja. Tilaisuutta voi seurata suorana myös Twitterissä osoitteessa @ulkoministerio.

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja kaikkien kirjastovierailujen ajankohdista löytyvät valtioneuvoston verkkosivuilla(Linkki toiselle verkkosivustolle) https://valtioneuvosto.fi/rinteen-hallitus/kirjastokiertue(Linkki toiselle verkkosivustolle) ja sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kirjastokiertue #biblioteksrunda.

Lisätietoja: Petri Salo, puh. 0295 351 018

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi