Ministeri Virolainen Team Finland -matkalle Kiinaan

Ministeri Virolainen Team Finland -matkalle Kiinaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen matkustaa Team Finland -yritysvaltuuskunnan kanssa Shanghaihin ja Pekingiin 4.-9. marraskuuta.

Matkan pääkohde ovat Shanghain kansainväliset tuontimessut China International Import Expo (CIIE), missä Suomella on oma näyttelypaviljonki. Suomen paviljongissa on esillä yli 20 yritystä, minkä lisäksi kahdeksalla suomalaisyrityksellä on oma messuosastonsa yritysalueella. CIIE on yksi Kiinan tärkeimmistä poliittisista tapahtumista tänä vuonna, ja siihen on rekisteröitynyt yhteensä 480 000 osallistujaa, joista 220 000 on ulkomaalaisia.

”Kiina on Suomen neljänneksi suurin kauppakumppani, ja tavarakaupan arvo maiden välillä oli viime vuonna kahdeksan miljardia euroa. CIIE on yrityksille hyvä tilaisuus luoda verkostoja sekä kiinalaisiin yrityksiin että viranomaisiin”, toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Ministeri osallistuu CIIEn yhteydessä järjestettävään Suomen ja Kiinan välisen Innovatiivisen liiketoiminnan komitean kokoukseen. Komitea perustettiin keväällä 2017 Kiinan presidentti Xin Suomen-vierailun yhteydessä, ja siihen kuuluu kummankin maan johtavia investointiyrityksiä.

Ministeri vierailee myös Pekingissä ja avaa siellä järjestettävän yhteistyöfoorumi China Europe Water Platformin (CEWP) yrityskokouksen, johon osallistuu 10 suomalaista vesialan yritystä. Hän pitää myös avauspuheenvuoron CEWP:n korkean tason kokouksessa. Suomi on vuosina 2018-2019 foorumin EU-puolen johtava maa ja hoitaa sen Euroopan-sihteeristöä.

Ministeri Virolainen tapaa matkansa aikana muun muassa vesivarainministeri E Jingpingin. Lisäksi ministeri osallistuu suomalaisten yritysten tilaisuuksiin.

Ministeri Virolaisen vienninedistämismatka järjestetään yhteistyössä Team Finlandiin kuuluvan Business Finlandin kanssa. Team Finland -delegaatiossa on mukana 13 ja innovatiivisen liiketoiminnan komiteassa 36 suomalaista yritystä.

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. +358 50 343 1453, CEWP:n osalta kansainvälisen vesiyhteistyön päällikkö Seppo Rekolainen, p. 0295 162086

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.