Ministeri Virolainen Maailmanpankkiryhmän vuosikokoukseen Indonesiaan

Ministeri Virolainen Maailmanpankkiryhmän vuosikokoukseen Indonesiaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen osallistuu 11. – 13.10. Balilla, Indonesiassa Maailmanpankkiryhmän vuosikokoukseen sekä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin yhteisen kehityskomitean kokoukseen.

Virallisen ohjelman ohella ministeri Anne-Mari Virolainen emännöi yhdessä Norjan kehitysministeri Nikolai Astrupin kanssa ihmisoikeusaiheisen tapaamisen. Suomen kehityspolitiikka perustuu ihmisoikeusperustaiseen lähestymistapaan, ja Suomi korostaa ihmisoikeuksia myös kehityspankkien toiminnassa. 

”Ihmisoikeuksien suojeleminen ja maiden kehitys kulkevat käsi kädessä. Erityisesti naisten, tyttöjen, seksuaalivähemmistöjen ja vammaisten oikeuksia on puolustettava, ja tehtävä työtä eriarvoistumista vastaan. Suomi pitää tätä tärkeää teemaa esillä myös kehityspankeissa, jotka ovat merkittäviä toimijoita kehitysmaissa”, toteaa ministeri Virolainen.

Matkan aikana ministeri Virolainen tapaa myös Maailmanpankkiryhmän johtoa, muiden muassa koulutuksesta vastaavan varapääjohtajan Annette Dixonin sekä Afrikasta vastaavan varapääjohtajan Hafez Ghanemin. Näissä tapaamisissa ministeri Virolainen korostaa Suomen roolia koulutussektorin kehitysyhteistyön sekä koulutusviennin kärkimaana.

Uusi inhimillisen pääoman indeksi julkistetaan

IMF:n ja Maailmanpankkiryhmän yhteisen kehityskomitean kokouksen pääaiheet linkittyvät vahvasti tämän vuoden Maailmanpankin kehitysraporttiin, jossa tarkastellaan työn murrosta. Tässä yhteydessä Maailmanpankki lanseeraa Balilla inhimillisen pääoman indeksin, jossa koulutus ja terveys muodostavat tärkeän perustan maiden kehitykselle.

”Suomen oma kehitys viimeisen vuosisadan aikana on pohjautunut voimakkaasti koulutukseen, ja Suomella onkin paljon annettavaa kansainvälisesti koulutussektorilla”, toteaa ministeri Virolainen.

Maailmanpankkiryhmä on yksi maailman suurimmista kestävän kehityksen rahoittajista. Sen köyhimpiä maita rahoittava osa, Kansainvälinen kehitysjärjestö IDA, on yksi Suomen tärkeimmistä kehitysyhteistyökanavista.

Kokouksia voi seurata Twitterissä hashtageilla #IMFMeetings ja #WBGMeetings          .

Ennen vuosikokousta ministeri Virolainen johtaa kauppavaltuuskunnan vierailua Indonesiassa. Asiasta on lähetetty lehdistötiedote 5. lokakuuta 2018.


Lisätietoja (HUOM!Balin aikavyöhykkeellä, +5 tuntia):

Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. +358 40 552 8200, osastopäällikkö Satu Santala, kehityspoliittinen osasto, puh. +358 295 351 815.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.