Ministeri Skinnarin Tanskan-vierailulla keskitytään yhteistyöhön vihreässä siirtymässä

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Kööpenhaminassa 7.−8. huhtikuuta.

Ministeri Skinnarin Kööpenhaminan vierailun tarkoituksena on edistää Suomen ja Tanskan välistä yhteistyötä erityisesti vihreässä siirtymässä. Koronan jälkeinen eurooppalainen talouselvytys tarjoaa molempien maiden yrityksille runsaasti kasvu- ja yhteistyömahdollisuuksia sekä erinomaiset puitteet suuntautua kansainvälisille markkinoille yhdessä. Vierailuohjelmaan sisältyvät myös tapaamiset Tanskan elintarvike-, maatalous- ja kalastusministeri Rasmus Prehnin sekä kehitysyhteistyö- ja pohjoismaisen yhteistyön ministeri Flemming Møller Mortensenin kanssa. Lisäksi ministeri Skinnari tapaa vierailunsa aikana Tanskan elinkeinoelämän edustajia ja tanskalaisyritysten johtoa.

Vierailun yhteydessä järjestetään uusiutuviin energialähteisiin keskittyvä Team Finland-vienninedistämismatka suomalaisille yrityksille. Yrityksille on järjestetty mahdollisuus tavata Tanskan elinkeinoelämän jättiläisiä (mm. Haldor Topsøe, Ørsted ja Mærsk) ja luoda verkostoja Tanskan energiasektorin merkittävimpien toimijoiden kanssa. Business Finland kokoamaan yritysvaltuuskuntaan kuuluu seitsemän suomalaista yritystä: Elomatic Consulting & Engineering, Flexens, Fortum, Hycamite TDC Technologies Ltd., Neste, Soletair Power ja VTT Technology Research Center.

Ministerivierailun ja sen osana toteutettavan Team Finland -vienninedistämismatkan tarkoituksena on edistää kumppanuuksia tanskalaistoimijoiden kanssa myös globaaleille markkinoille. 

’’Tanskaa ja Suomea yhdistävät kunnianhimoiset ilmasto-ja energiatavoitteet, joiden osalta mailla on paljon yhteistyöpotentiaalia. Vähähiilisten ratkaisujen maailmanlaajuinen kysyntä kasvaa. Sekä suomalaisilla että tanskalaisilla yrityksillä on tarjota vihreän siirtymän ratkaisuja niin eurooppalaisille kuin maailmanlaajuisille markkinoille’’, ministeri Skinnari sanoo.

Lisätietoja:

  • Tiina Vainio, erityisavustaja p. +358 50 524 6559 
  • Christina Lehtinen, Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen, puh. +358 50 461 9105
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.