Ministeri Skinnarin Italian-vierailulla keskiössä älykkäät vähähiiliset liikenneratkaisut

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Italiassa 2.−5. toukokuuta.

Ministeri Skinnarin Italian vierailun tarkoituksena on edistää Suomen ja Italian välistä yhteistyötä erityisesti vihreän siirtymän ja älykkään liikenteen toimialoilla sekä digitaalisella sektorilla, kuten 5G/6G-teknologioissa ja kyberturvallisuudessa. Ministeri käy myös keskusteluja EU-elpymispaketin toimeenpanosta Italiassa. 

Ministeri Skinnari vierailee ensin Roomassa, jossa hän tapaa mm. Italian digitaalisen siirtymän ja innovaatioiden ministerin Vittorio Colaon, infrastruktuurista ja kestävästä liikkumisesta vastaavan ministerin Enrico Giovanninin sekä elinkeinoministeri Giancarlo Giorgettin. Ministeri keskustelee myös globaalista ruokaturvatilanteesta YK:n alaisen Kansainvälisen maatalousrahaston pääjohtajan Gilbert Houngbon kanssa. 

Osana ministeri Skinnarin vierailua järjestetään myös Team Finland -vienninedistämismatka Pohjois-Italian teollisuuskeskittymiin Torinoon ja Milanoon. Mukaan lähtevien yritysten kanssa tavataan etenkin keskeisiä autoteollisuuden toimijoita sekä luodaan verkostoja Pohjois-Italian paikallishallinnon ja relevanttien toimialajärjestöjen kanssa.

Business Finlandin kokoamaan yritysvaltuuskuntaan kuuluu 13 suomalaista yritystä ja yhteisöä: Aalto-yliopisto, Akkurate, Basemark, Elisa IndustrIQ, Fortum, JOT Automation, Nanoksi Finland, Solita, Stora Enso, TactoTEK, Ultra Design & Strategy, Vaisala ja WithSecure. 

”Italia tunnetaan autoalan osaamisestaan. Liikenteen globaalit muutostrendit, kuten itseohjautuvat autot, palveluistuminen ja autoilun sähköistyminen ovat tuoneet myös Suomen älykkään liikkumisen kärkeen. Suomalaisilla yrityksillä on tarjottavanaan maailmanluokan innovaatioita, joilla edistetään älykkäiden ja resurssitehokkaiden liikkumisratkaisujen kehittämistä”, ministeri Skinnari sanoo.
 

Lisätietoja: 

  • Mikko Autti, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja, puh. 050 466 2833
  • Nicola Lindertz, yksikön päällikkö, puh. 0295 350 316
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.