Ministeri Skinnari vierailulle Yhdysvaltoihin

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee 28.6.-2.7.2021 Yhdysvalloissa.

Ministeri Skinnari keskustelee vierailun aikana muun muassa EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteista ja globaaleista kauppakysymyksistä Yhdysvaltain kauppaedustaja Katherine Tain kanssa. Skinnari tapaa lisäksi muita presidentti Joe Bidenin hallinnon edustajia, kongressin jäseniä sekä kauppa-, teknologia- ja ilmastovaikuttajia.

Vierailun tavoitteena on syventää Suomen ja Yhdysvaltain kaupallistaloudellisia suhteita ja teknologista yhteistyötä sekä keskustella ilmastoon ja vihreään talouteen liittyvistä kysymyksistä. Skinnari tapaa vierailun päätteeksi New Yorkissa mm. YK:n lastenjärjestö UNICEF:n ja YK:n väestörahaston UNFPA:n johtoa ja edistää Suomen humanitaarisia ja kehitystavoitteita. 

Yhdysvallat on yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Kun viennin ja tuonnin lisäksi huomioidaan myös investoinnit ja innovaatioyhteistyö, Yhdysvaltojen taloudellinen painoarvo on yksittäisistä maista Suomelle suurin. 

”Yhdysvallat oli ainoa seitsemästä suurimmasta vientimarkkinastamme, johon vientimme kasvoi myös viime vuonna. Suomi nähdään Yhdysvalloissa teknologian edelläkävijänä. Meidän tulee hyödyntää tätä kaupassamme nykyistä paremmin. Meillä on merkittäviä mahdollisuuksia syventää yhteistyötämme erityisesti tieto- ja viestintäteknologian sekä vihreän teknologian aloilla. Olemme lisänneet vienninedistämisen resursseja ja uskon, että se tulee näkymään myös kaupan kasvuna”, ministeri Skinnari toteaa. 

Lisätietoja:
Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi puh. +358 295 350 232
Lähetystöneuvos Kari Puurunen puh. +358 50 599 3952

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi