Ministeri Skinnari vierailulle Yhdysvaltoihin

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Yhdysvalloissa 18.–21. lokakuuta.

Vierailun aikana ministeri Skinnari keskustelee muun muassa Suomen ja Yhdysvaltain välisestä teknologiayhteistyöstä sekä EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteista ja globaaleista kauppakysymyksistä Yhdysvaltain kauppaministeri Gina Raimondon kanssa. Skinnari tapaa myös Yhdysvaltain kehitysyhteistyöviraston USAID:n pääjohtajan Samantha Powerin, jonka kanssa hän keskustelee Suomen ja Yhdysvaltain kehitysmaissa tehtävästä teknologiayhteistyöstä. Lisäksi hän tapaa muita presidentti Joe Bidenin hallinnon edustajia, kongressin jäseniä sekä teknologiavaikuttajia.

Skinnari allekirjoittaa Minnesotan osavaltion kuvernöörin Tim Walzin kanssa Suomen ja Minnesotan välisen yhteistyöasiakirjan. Suomi aloittaa Minnesotan kanssa laajan yhteistyön, joka keskittyy puhtaaseen energiaan, kestävään biotalouteen ja digitaaliseen teknologiaan. Yhteistyö avaa myös paljon uusia kaupallisia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Ministeri Skinnarin vierailu on tärkeä tilaisuus käydä keskusteluja Yhdysvaltain hallinnon kanssa ja vahvistaa maidemme kauppa- ja taloussuhteita sekä edistää hyvin alkanutta osavaltiotason yhteistyötä. Yhdysvallat on yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Huomioitaessa viennin ja tuonnin lisäksi myös investoinnit ja innovaatioyhteistyön, Yhdysvaltojen taloudellinen painoarvo on yksittäisistä maista Suomelle kaikkein tärkein. 

Lisätietoja:
Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi puh. +358 295 350 232
Lähetystöneuvos Kari Puurunen puh. +358 50 599 3952

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi