Ministeri Skinnari vierailulle Tukholmaan

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Tukholmassa 25.10. Ministeri tapaa Ruotsin ulkomaankauppaministerin Anna Hallbergin ja Ruotsin teollisuuden edustajia yhdessä ruotsalaisten ja suomalaisten yritysten sekä yliopistojen kanssa.

Suomen ja Ruotsin ulkomaankauppaministerit tapasivat Lahdessa syyskuussa ja sopivat tuolloin tähtäävänsä tiivistyvään yhteistyöhön maiden tutkimus- ja kehitystoiminnan rahoituksen, uusien investointien ja kansainvälistymisen vahvistamisessa. Tällä matkalla suunnitelmia on tarkoitus konkretisoida yhdessä korkeakoulujen ja yritysten kanssa.

”Lahdessa sovimme konkretisoivamme sähköisen liikenteen ja hiilineutraalin rakentamisen yhteistyöstä. Yhdistämällä voimamme ruotsalaisten kanssa olemme yhdessä vahvempia kansainvälisesti,” Skinnari sanoo.  

Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan Ruotsin ulkomaankauppaministerin Anna Hallbergin ja Ruotsin teollisuutta edustavan Marcus Wallenbergin. Ministerit tapaavat yhdessä elinkeinoelämän ja yliopistojen edustajia. Ruotsista mukana ovat muun muassa Luulajan tekninen yliopisto, StoraEnso ja SSAB. Suomesta osallistuvat muun muassa hiilineutraaliin rakentamiseen ja sähköiseen liikenteeseen panostava LUT-yliopisto ja lahtelainen kasvuyritys Kempower. Ministeri Skinnari tapaa myös Ruotsin valtiovarainministerin Magdalena Anderssonin.

”Suomen ja Ruotsin välinen yhteistyö on erittäin tiivistä lähes kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien kauppa ja tieteellinen tutkimus. Maailmalla on nyt todella kova kilpailu ja siksi on meidän molempien maiden etu, että juuri Suomi ja Ruotsi tekevät entistä tiiviimpää yhteistyötä ” sanoo Skinnari.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, p. +358 50 524 6559

Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen, p. +358 50 461 9105