Ministeri Skinnari vierailulle Osloon

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Oslossa 22.–23. marraskuuta. Vierailullaan ministeri Skinnari tapaa Norjan uuden hallituksen ministereitä sekä tutustuu hiilidioksidin talteenottoa hyödyntävän jätteenkäsittelylaitoksen toimintaan. Lisäksi ministeri osallistuu Suomen ja Norjan Varustamoliittojen sekä Suomen Oslon-suurlähetystön järjestämään seminaariin.

Norjassa on syykuun puolessa välissä pidettyjen suurkäräjävaalien jälkeen aloittanut uusi hallitus. Oslon vierailullaan ministeri Skinnari tapaa Norjan kehitysyhteistyö- ja pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anne Beathe Tvinnereimin, elinkeinoministeri Jan Christian Vestren, kalastus- ja meriministeri Bjørnar Skjæranin sekä Oslon pormestari Raymond Johansenin.

Tapaamisissa keskustellaan muun muassa Glasgow’n ilmastokokouksen tuloksista, Euroopan vihreästä siirtymästä sekä sen tarjoamista mahdollisuuksista Norjan ja Suomen innovaatiotoiminnan ja elinkeinoelämän yhteistyön edistämiseksi.

”Norjalais-suomalainen akkuyhteistyö Vaasassa on hyvä esimerkki maidemme välisestä yhteistyöstä. Maidemme elinkeinoelämän ja innovaatiotoiminnan yhteistyössä on paljon kasvupotentiaalia”, ministeri Skinnari toteaa.

Ministeri vierailee myös Fortumin ja Oslon kaupungin omistamalla jätteenkäsittelylaitoksella Klemetsrudissa, jossa hyödynnetään hiilidioksidin talteenottoa ja varastointia (Carbon Capture and Storage eli CCS). Lisäksi ministeri Skinnari osallistuu molempien maiden Varustamoliittojen ja Oslon-edustuston järjestämään The Future of Shipping -seminaariin, jonka yhteydessä hän tapaa seminaariin osallistuvien suomalaisten ja norjalaisten yritysten edustajia.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, p. +358 50 524 6559 

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, p. +358 295 350 232 

Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen, p. +358 295 351 787 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.