Ministeri Skinnari vierailee Saudi-Arabiassa ja Omanissa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Saudi-Arabiassa ja Omanissa 30. tammikuuta ja 3. helmikuuta 2022 välisenä aikana. Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan Saudi-Arabian ja Omanin hallituksen sekä elinkeinoelämän edustajia ja osallistuu suureen teknologia- ja innovaatiotapahtuma LEAPiin. LEAP järjestetään Riadissa 1.-3. helmikuuta.

Vierailun tavoitteena on vahvistaa erityisesti Suomen kaupallis-taloudellisia suhteita molempiin maihin. Vierailulle osallistuu noin kymmenestä yrityksestä koostuva yritysvaltuuskunta. 

Saudi-Arabia on Suomen tärkein kauppakumppani Persianlahden alueella. Saudi-Arabian taloutta ohjaa mittava uudistus- ja investointiohjelma, Vision 2030. Saudi-Arabia pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2060 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi maa on julkistanut merkittäviä hiilikiertotaloushankkeita. Se pyrkii muun muassa kierrättämään 80 % kaikesta jätteestään kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä.

Saudi-Arabian markkinat tarjoavat monia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille niin tekoälyn ja digitalisaation hyödyntämisessä kuin kiertotaloudessa, vihreässä energiantuotannossa, koulutuksessa, terveydenhuollossa ja kaivosteollisuudessa.  

Oman rakentaa Vision 2040 -ohjelmalla korkeatasoista koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioihin perustuvaa tietoyhteiskuntaa. Suomalaisyrityksille avautuu mahdollisuuksia erityisesti uusiutuvan energian, koulutuksen, terveydenhuollon ja kaivosteollisuuden aloilla sekä digitalisaatiossa ja logistiikassa.

”Saudi-Arabian ja Omanin kunnianhimoiset visiot vaativat toteutuakseen innovatiivisia ratkaisuja niin ympäristö- ja ilmastoystävällisissä teknologioissa kuin digitalisaatiossa, koulutuksessa ja monella muullakin sektorilla. Vierailu on erinomainen tilaisuus esitellä suomalaista huippuosaamista paikallisille päättäjille ja vahvistaa yritystemme asemaa markkinoilla”, toteaa ministeri Skinnari.              
 
Lisätietoja:

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, +358 50 478 1387

Ministerin erityisavustaja Kirsi Airio, +358 50 574 1729

Afrikan ja Lähi-idän osasto, apulaisosastopäällikkö Claus Lindroos, +358 295 351 234

Lähi-idän yksikön päällikkö Riikka Eela, +358 295 350 147

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.