Ministeri Skinnari vierailee Saksassa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Berliinissä, Saksassa 22.–23. helmikuuta.

Ministeri Skinnari käy keskustelut Saksan talousyhteistyö- ja kehitysministeri Svenja Schulzen kanssa ja tapaa myös ulkoministeriön valtiosihteeri Susanne Baumannin, talous- ja ilmastonsuojeluministeriön valtiosihteerit Udo Philippin ja Patrick Graichenin sekä liittokanslerin talous- ja EU-poliittisen neuvonantajan, valtiosihteeri Jörg Kukiesin.

Keskusteluissa teemoina ovat Saksan uuden hallituksen linjaukset erityisesti kehityspolitiikassa ja kauppapolitiikassa sekä yhteistyömahdollisuudet vihreässä siirtymässä ja digitalisaatiossa. Lisäksi esille nousevat mm. ilmastorahoitus ja yhteistyö EU:n kehityspolitiikan Team Europe -aloitteiden puitteissa.

Ministeri tapaa myös Saksan teollisuuden edustajia sekä Saksassa toimivia suomalaisyrityksiä keskustellen yhteistyömahdollisuuksista etenkin energian ja digitalisaation osalta.

”On tärkeää, että keskustelemme laajasti Saksan uuden hallituksen kanssa ajankohtaisista aiheista ja erityisesti tulevaisuuden haasteista. Tänä vuonna G7-puheenjohtajana toimiva Saksa on Suomelle keskeinen kumppani sekä kahdenvälisesti että EU-politiikassa, ja Saksan merkitys suomalaisille yrityksille maamme suurimpana kauppakumppanina on ratkaiseva”, toteaa ministeri Skinnari.

 

Lisätietoja:

Tiina Vainio, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja, puh. 050 524 6559

Christian Heikkinen, lähetystöneuvos, Eurooppa-osasto, puh. 0295 350 320

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi