Ministeri Skinnari vierailee Itävallassa ja Slovakiassa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Wienissä ja Bratislavassa 14.–16. maaliskuuta.

Ministeri Skinnari käy Wienissä keskusteluja muun mussa IAEA:n pääjohtajan Rafael Grossin kanssa sekä tapaa YK:n teollistamisjärjestön UNIDOn pääjohtajan Gerd Müllerin ja YK:n huumeiden ja rikollisuuden torjunnasta vastaavan toimiston UNODC:n pääjohtajan Ghada Walyn. Ministeri tapaa myös Itävallan digitalisaatio- ja talousministeriön valtiosihteerin Michael Esterlen sekä suomalaisyritysten edustajia.

Slovakiassa ministeri Skinnari tapaa muun muassa talousasioista vastaavan varapääministerin Richard Sulíkin, investoinneista vastaavan varapääministerin Veronika Remišován sekä puolustusministeriön valtiosihteerin Marian Majerin.

Wienissä keskustelujen aiheina ovat ydinenergian tulevaisuus ja ydinenergian rooli ilmastotavoitteiden saavuttamisessa, Suomen osaaminen ja ratkaisut ydinenergian alalla, digitalisaatio ja vihreä siirtymä Euroopan talouden elpymisen moottoreina sekä erilaiset yhteistyömahdollisuudet Wienissä toimivissa YK-järjestöissä. Bratislavassa ministeri keskustelee laaja-alaisesti kaupallis-taloudellisen yhteistyön kehittämisestä kiertotalouteen, energiatehokkuuteen ja puolustusmateriaaliin liittyen. Ministeri keskustelee myös Ukrainan kriisistä sekä siihen liittyvästä ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta eri tahojen kanssa.

Suomen Wienin-edustusto järjestää ministerivierailun aikana tapahtuman, jossa esitellään suomalaista ydinenergiaosaamista ja keskustellaan ydinenergian roolista ilmasto- ja energiatavoitteiden saavuttamisessa sekä esitellään Suomen ydinenergia-alan osaamista ja ydinjätehuollon ratkaisuja. Suomesta tapahtumaan osallistuvat TEM, STUK, Fortum, TVO ja Posiva.

”Kriisiaikoina on yhteistyö entistäkin tärkeämpää. Etsimme yhdessä ratkaisuja, joiden avulla Euroopasta tulee ilmastoystävällisempi, energiatehokkaampi ja turvallisempi”, sanoo ministeri Skinnari.

 

Lisätietoja:

Mikko Autti, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja, puh. 050 466 2833

Christian Heikkinen, lähetystöneuvos, Eurooppa-osasto, puh. 050 477 7692

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.