Ministeri Skinnari vierailee Abu Dhabissa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Abu Dhabissa, Arabiemiirikunnissa 16. tammikuuta ja osallistuu Abu Dhabi Sustainability Week -tapahtumaan.

Abu Dhabissa järjestetään 16.−19. tammikuuta vuosittainen Abu Dhabi Sustainability Week -tapahtuma, johon kokoontuu valtioiden ja hallitusten päämiehiä, poliittisia päättäjiä, liike-elämän edustajia, asiantuntijoita ja sijoittajia keskustelemaan kestävän kehityksen teemoista, ilmastotoimista ja innovaatioista. Vuonna 2022 tapahtumaan osallistui noin 30 000 henkeä 150 maasta.

Tapahtumalla on tänä vuonna erityistä painoarvoa, sillä Arabiemiirikunnat isännöi loppuvuodesta (30. marraskuuta − 12. joulukuuta) YK:n ilmastosopimuksen osapuolikokouksen (COP28) Dubaissa. Se hyödyntää Abu Dhabi Sustainability Week -tapahtumaa jatkumon luomiseksi Sharm El Sheikissä järjestetyn COP27- ja loppuvuodesta Dubaissa järjestettävän COP28-ilmastokokokousten välille.

Ministeri Skinnari tapaa tapahtuman yhteydessä kahdenvälisesti muun muassa Arabiemiirikuntien ilmastonmuutos- ja ympäristöministeri Mariam Bint Mohammed Almheirin sekä liike-elämän edustajia. Ministeri Skinnari on myös puhuja Abu Dhabi Sustainability Weekin nuorisotapahtumassa.

Tapahtuman ohjelma(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi)

Lisätietoa

Mikko Autti, ministeri Skinnarin diplomaattiavustaja, puh. +358 50 466 2833

Riikka Eela, Lähi-idän yksikön päällikkö, puh. +358 295 350 147