Ministeri Skinnari Team Finland -vierailulle Torontoon

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari tekee vienninedistämismatkan Torontoon, Kanadaan 2. joulukuuta. Hän osallistuu vierailun aikana Business Finlandin Toronton-toimiston avajaisiin. Ministerin mukana matkustaa Team Finland -yritysvaltuuskunta, joka edustaa suomalaista osaamista bio- ja kiertotaloussektoreilla.

Kanadaa ja Suomea yhdistää huoli ilmastonmuutoksesta ja sitoutuminen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Suomen kunnianhimoinen päämäärä saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä edellyttää rohkeita uudistuksia, joista yksi merkittävimmistä on siirtyminen perinteisestä, lineaarisesta taloudesta vähähiiliseen kiertotalouteen. Kanada seuraa Suomen esimerkkiä isännöimällä Sitran perustamaa maailman kiertotalousfoorumia vuonna 2020.  Suomalaisyritykset ovat edelläkävijöitä kiertotalousosaamisessa, ja Kanadassa on kiinnostusta erityisesti metsäteollisuuden ja kaivostoiminnan sekä jätteiden ja sivuvirtojen hyödyntämiseen liittyviin ratkaisuihin. 

Team Finland -vierailun tavoitteena on suomalaisen kiertotalousosaamisen ja suomalaisyritysten tunnettuuden lisääminen Kanadassa. Yritysohjelma on osa Business Finlandin Smart Energy Finland -ohjelman sekä Circular Bioeconomy -ekosysteemin toimintaa. Ohjelman puitteissa on tehty ekosysteemien kehittämistyötä Kanadassa jo pidempään.

”Suomalaisyritykset ovat edelläkävijöinä kehittämässä ratkaisuja, jotka tukevat hallituksen kunnianhimoista tavoitetta saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Tämä vierailu on erinomainen tilaisuus syventää Suomen ja Kanadan kaupallistaloudellisia suhteita sekä esitellä suomalaista kiertotalousosaamista” toteaa ministeri Ville Skinnari.

Ministeri Skinnari käy vierailullaan keskusteluja Kanadan liittovaltion ja Ontarion provinssin hallinnon edustajien kanssa ajankohtaisista kahdenvälisistä kysymyksistä sekä tapaa kanadalais-suomalaisen kauppakamarin johtokuntaa. Lisäksi hän osallistuu yritysseminaariin ja pitää puheen Business Finlandin Kanadan-toimiston virallisissa avajaisissa 2. joulukuuta.

”Business Finlandin verkoston laajentaminen Torontoon vahvistaa merkittävästi Suomen Team Finland -työtä Kanadassa ja on osoitus Kanadan kasvavasta merkityksestä Suomelle. Fyysinen läsnäolo Torontossa mahdollistaa pysyvien verkostojen luomisen ja paikallisiin liiketoimintamahdollisuuksiin tarttumisen entistä paremmin” sanoo ministeri Skinnari.

Yritysvaltuuskunnan ohjelma jatkuu Torontossa 3. ja Montrealissa 4. joulukuuta. Molemmissa kaupungeissa järjestetään seminaarit metsä-, bio- ja kiertotaloudesta, joihin osallistuu paikallisia sidosryhmiä. Lisäksi yritysten ohjelmassa on tapaamisia potentiaalisten kumppaneiden ja muiden keskeisten paikallisten toimijoiden kanssa. 

Matkalle osallistuvat yritykset ja organisaatiot:

Bitcomp Oy, Blom Kartta Oy, BMH Technology Oy, Enviroburners Oy, Karelia-ammattikorkeakoulu, KPA Unicon Oy, Luonnonvarakeskus, Logset Oy, Mastercom, Metsäkeskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, PrimeR Oy, Taaleri pääomarahastot Oy, VTT, Watrec Oy, Wärtsilä.

Lisätietoja: kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Tiina Vainio, p. +358 50 524 6559 sekä lähetystöneuvos Kaisa Leidy, Pohjois-Amerikan yksikkö p. +358 50 476 2620. Huomioikaa ystävällisesti aikaero -7 tuntia.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi