Ministeri Skinnari tapaa Tukholmassa molemmat ruotsalaiskollegansa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari matkustaa Tukholmaan 30. elokuuta tavatakseen Ruotsin kehitysministeri Peter Erikssonin ja ulkomaankauppaministeri Ann Linden.

Vierailun tarkoituksena on käydä keskusteluja ajankohtaisista kehitys- ja kauppapoliittisista kysymyksistä. Vierailu tarjoaa myös mahdollisuuden keskustella Suomen hallituksen painopisteistä ja maamme tavoitteista EU-puheenjohtajuuskaudella.

”Ruotsi on Suomelle läheinen ja samanmielinen kumppani kehityspolitiikassa. Tiivistä yhteistyötä Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden kanssa tarvitaan etenkin demokratian ja ihmisoikeuksien edistämiseen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa, joista yksi keskeinen haaste on naisten ja tyttöjen oikeuksien edistäminen”, ministeri Ville Skinnari sanoo.  

Lisäksi kehitysministerit keskustelevat mm. EU:n kehitysrahoituksen uudistamisesta ja yksityisen sektorin panoksen lisäämisestä kehitysyhteistyössä.

Tulevan komission kauppapoliittiset painotukset, monenvälisen kauppajärjestelmän tila ja EU:n kahdenväliset kauppasuhteet ovat kysymyksiä, joista ministeri Skinnari aikoo keskustella ministeri Ann Linden kanssa.

”Globaaliin talouteen liittyy tällä hetkellä runsaasti protektionistisia paineita ja epävarmuustekijöitä, jotka potentiaalisesti vaikuttavat eniten Suomen ja Ruotsin kaltaisiin pieniin ja avoimiin talouksiin. On tärkeää, että EU ajaa avointa, kunnianhimoista ja sääntöihin perustuvaa kauppapolitiikkaa jatkossakin”, ministeri Skinnari painottaa.

Hallituksen kestävää kehitystä painottava linja samoin kuin tavoite laajasta kansallisesta Afrikka-strategiasta ovat teemoja, joista keskustellaan molemmissa tapaamisissa. Lisäksi ministeri Skinnari tapaa matkansa aikana paikallisen elinkeinoelämän edustajia. 

Lisätietoja: ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387 sekä erityisavustaja (viestintä ja mediasuhteet) Tiina Vainio, puh. +358 50 524 6559

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi