Ministeri Skinnari osallistuu Pietarin kansainväliseen talousfoorumiin

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnari matkustaa 2.–5. kesäkuuta Pietariin. Ministeri osallistuu Pietarin kansainväliseen talousfoorumiin (SPIEF). Talousfoorumi kokoaa yhteen elinkeinoelämän ja talouspolitiikan keskeisiä vaikuttajia ympäri maailmaa ja tarjoaa erinomaisen alustan keskustella liike-elämän ja poliittisten vaikuttajien kanssa.

Talousfoorumin yhteydessä järjestetään myös Suomen ja Venäjän hallitustenvälisen talouskomission puheenjohtajatapaaminen. Talouskomission puheenjohtajina toimivat ministeri Skinnari sekä Venäjän puolelta teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturov. Puheenjohtajatapaamisessa keskustellaan Suomen ja Venäjän kaupallistaloudellisista suhteista ja lupaavista yhteistyöaloista. 

”Tapaan Pietarissa ministeri Manturovin. Keskustelemme yhteistyömahdollisuuksista erityisesti ympäristön, ilmaston, 5G:n, metsäsektorin ja logistiikan osalta”, ministeri Skinnari toteaa. ”Näen näillä aloilla paljon mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille Venäjällä”. 
 
Ministeri Skinnari tapaa Pietarissa lisäksi ainakin Venäjän kaukoidän ja arktisen alueen kehityksen ministerin Aleksei Tšekunkovin sekä Pietarin ja Leningradin alueen kuvernöörit. 

Ministeri osallistuu talousfoorumissa myös paneelikeskusteluihin yritysten vastuullisuudesta ja vihreästä taloudesta. Talousfoorumiin osallistuu myös suomalaisia yrityksiä. 

Venäjällä toimii noin 900 suomalaista yritystä, ja suomalaisinvestointien arvon maassa arvioidaan olevan 14 miljardia euroa. Venäjä on Suomen kuudenneksi suurin vientimaa ja toiseksi suurin tuontimaa. 
 
Lisätietoja:

kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi puh. +358 50 4766 417 ja apulaisosastopäällikkö Mikko Kivikoski puh. +358 50 522 3664.