Ministeri Skinnari Nairobiin YK:n väestö- ja kehityskonferenssin juhlavuoden huippukokoukseen

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu 12.–14. marraskuuta The Nairobi Summit on ICPD25 -konferenssiin, joka juhlistaa Kairon väestö- ja kehityskonferenssin 25 vuoden merkkipaalua.

Kokouksen tarkoituksena on vahvistaa uudelleen sitoumukset, jotka sisältyvät Kairon väestö- ja kehityskonferenssin (ICPD) agendaan, vauhdittaa sen toimeenpanoa sekä mobilisoida korkean tason poliittista ja rahallista tukea. Vuoden 1994 konferenssi toi väestöpolitiikkaan ensimmäistä kertaa ihmisoikeusperustaisen lähestymistavan ja kiinnitti huomiota seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja -oikeuksiin.

Ministeri Ville Skinnari osallistuu Nairobissa kehityspolitiikan rahoituskysymyksiä koskevaan paneeliin sekä pitää Kenian hallituksen kutsumana puheenvuoron, joka koskee sukupuolistuneen väkivallan ehkäisyn rahoitusta Suomen kehitysyhteistyössä. Tasa-arvo painottuu vahvasti Suomen kehityspolitiikassa.

”Suomen tavoitteena on edistää ihmisoikeuksien toteutumista: tyttöjen ja naisten oikeutta määrätä kehostaan ja lasten hankinnasta, saada laadukasta opetusta, oikeutta sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä puhtaaseen veteen. Viime vuosien aikana seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet ovat kokeneet voimakasta ja kasvavaa vastustusta. Matkustan Nairobiin osoittamaan vahvan tukeni näiden tavoitteiden eteenpäin viemiseksi”, Skinnari toteaa.

Matkan aikana ministeri Skinnari tapaa myös Kenian ulkoministeri Monica Juman sekä valtiovarainministeri Ukur Yatanin. Kenia on Suomen pitkäaikainen kehitysyhteistyökumppani Itä-Afrikassa. Keskusteluissa kenialaistahojen kanssa aiheena ovat maiden väliset suhteet, erityisesti kehitysyhteistyö, kaupallinen yhteistyö sekä maiden väliset sopimukset.

Lisätietoja: Jukka Nikulainen, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. +358 295 350 485 ja Tony Paso, Afrikan sarven ja itäisen Afrikan yksikkö, +358 295 350 041.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi