Ministeri Skinnari Euroopan parlamentin kehitysvaliokuntaan

Ministeri Skinnari Euroopan parlamentin kehitysvaliokuntaan

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari esiintyy keskiviikkona 24.7. Euroopan parlamentin kehitysvaliokunnassa (DEVE) Brysselissä. Ministeri esittelee Suomen EU-puheenjohtajakauden humanitaarisen avun painopisteet ja keskustelee EU:n kehityspolitiikasta vastuualueelleen kuuluvan parlamentin valiokunnan kanssa.

Lisäksi ministerillä on kahdenväliset tapaamiset kehitysvaliokunnan puheenjohtajan Tomas Tobén, kehityskomissaari Neven Mimican ja komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen kanssa.

Suomen painopisteitä humanitaarisessa avussa ovat kansainvälinen humanitaarinen oikeus, ihmiset haavoittuvissa tilanteissa, erityisesti vammaiset, sukupuolten tasa-arvo sekä riittävän ja tehokkaan humanitaarisen rahoituksen varmistaminen. EU:n kehityspolitiikassa Suomen painopisteitä ovat sukupuolten tasa-arvo ja kumppanuus Afrikan kanssa. Hallitusohjelman mukaisesti Suomi haluaa vahvistaa myös EU:n roolia globaalina ilmastojohtajana ja edistää Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa.

Euroopan parlamentin kehitysvaliokunnan (DEVE) vastuualueita ovat EU:n kehityspolitiikan edistäminen, toteuttaminen ja valvonta, erityisesti poliittinen vuoropuhelu kehitysmaiden kanssa sekä kehitysapu ja yhteistyösopimukset kehitysmaiden kanssa. Valiokunta neuvottelee myös yhdessä EU-puheenjohtajamaan ja Euroopan komission kanssa EU:n tulevaa ulkosuhderahoitusvälinettä koskevasta lainsäädäntöehdotuksesta niin sanotuissa trilogi-neuvotteluissa.

Ministeri Skinnarin esiintyminen kehitysvaliokunnassa kuuluu Suomen EU-puheenjohtajakauteen. EU:n neuvoston puheenjohtajamaan ministerit esittelevät Euroopan parlamentin valiokunnille puheenjohtajakautensa prioriteetit ja käyvät keskustelua europarlamentaarikkojen kanssa.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Euroopan parlamentista(Linkki toiselle verkkosivustolle) klo 10 alkaen.

Lisätietoja:

Kehityspoliittisen osaston apulaisosastopäällikkö Riitta Oksanen, p. +358 295 351 432   

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Tiina Vainio, p. +358 50 524 6559

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin avustaja Anni Mäkeläinen, p. +358 295 350 342