Ministeri Skinnari Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokuntaan

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari esiintyy tiistaina 3. syyskuuta Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnassa (INTA) Brysselissä.

Ministeri esittelee Suomen EU-puheenjohtajakauden kauppapolitiikan painopisteet ja keskustelee EU:n kauppapolitiikasta vastuualueelleen kuuluvan parlamentin valiokunnan kanssa.

Lisäksi ministeri tapaa erikseen valiokunnan puheenjohtajan Bernd Langen, Euroopan parlamentin suomalaisjäseniä ja valiokunnan avainhenkilöitä.

Suomen kauppapoliittisia painopisteitä ovat monenvälisen kauppajärjestelmän vahvistaminen, EU:n kahdenvälisten kauppasuhteiden edistäminen sekä neuvoteltujen kauppasopimusten nopean voimaantulon ja sopimusten tehokkaan toimeenpanon varmistaminen. Lisäksi Suomi haluaa vahvistaa EU:n kauppasopimuksiin sisältyvien kestävän kehityksen tavoitteiden sitovuutta. Avoin, kunnianhimoinen ja sääntöihin perustuva kauppapolitiikka on koko EU:n etu.

Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnan (INTA) vastuualueita ovat osallistuminen EU:n yhteisen kauppapolitiikan laatimiseen, toteuttamiseen ja seurantaan, erityisesti kauppasuhteet kolmansiin maihin sekä kahden- ja monenvälisiä kauppasopimuksia koskevat neuvottelut parlamentin näkökulmasta.

”Euroopan parlamentilla on merkittävä rooli unionin kauppapolitiikassa. Se hyväksyy osaltaan neuvotellut sopimukset, ja sen kautta saadaan arvokkaita näkemyksiä kauppapolitiikan suunnasta. Suomi EU-puheenjohtajana pitää tärkeänä, että EU:n asialistaa pystytään viemään eteenpäin rakentavassa yhteistyössä Euroopan parlamentin kanssa”, ministeri Skinnari toteaa.

Ministeri Skinnarin esiintyminen kansainvälisen kaupan valiokunnassa kuuluu Suomen EU-puheenjohtajakauteen. EU:n neuvoston puheenjohtajamaan ministerit esittelevät Euroopan parlamentin valiokunnille puheenjohtajakautensa prioriteetit ja käyvät keskustelua europarlamentaarikkojen kanssa.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Euroopan parlamentista(Linkki toiselle web-sivustolle.) klo 10 alkaen.

Lisätietoja:

Taloudellisten ulkosuhteiden osaston osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, p. +358 295 350 257

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, p. +358 295 350 232

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Tino Aalto, p. +358 50 436 9188

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.